GT

GT: Groeten van de ADAC GT Masters Hockenheim 2018

Afgelopen weekend werd het ADAC GT Masters seizoen traditioneel in een fantastische sfeer op Hockenheim afgesloten. De kampioenen in de ADAC GT Masters, TCR Germany en de Duitse Porsche Cup werden afgelopen weekend bekend. Vreugdetranen om het winnen van een titel en tranen om het verliezen ervan lagen dicht bij elkaar. Maar de Nederlanders deden het goed in de ADAC series en de Porsche Cup.

Tekst en foto's: Willem J. Staat

Groeten van de ADAC GT Masters Hockenheim 2018
Een prachtig ADAC GT Masters-seizoen werd afgelopen weekend afgesloten met een schitterend feest in de Greschbachhalle. De Nederlanders deden het afgelopen seizoen uitstekend. Indy Dontje droeg bij aan het winnen van de Teamtitel bij het team van Mann Filter HTP en sloot het seizoen bij de junioren als derde af. Niels Langeveld eindigde als derde in de TCR Germany, alhoewel hij en wijzelf het graag anders hadden gezien, maar het blijft racen. Bij de teams behaalde Racing One dankzij Niels eveneens de derde plek en teambaas Martin Kohlhaas mocht uit handen van de ADAC Sportpresident eveneens de derde prijs in ontvangst nemen. Bij de F4 mocht Rob Niessink de beker voor de tweede plek bij de teams in ontvangst nemen en de Nieuw-Zeelander Liam Lawson eindigde voor VAR als tweede. Bij Porsche ging de derde plek in het eindklassement naar Larry ten Voorde, die een prachtig seizoen in de Duitse Porsche Cup mocht ervaren. De prijsuitreiking hiervoor vindt eind dit jaar bij Porsche plaats. En aangezien de tijd van de wijnfeesten ook weer is aangebreken werd het seizoen passend beëindigd. Overigens waren er afgelopen weekend 25.000 bezoekers op Hockenheim en Herrmann Tomczyck kon ook vol trots stijgende jaarcijfers verkondigen. Dat uw redacteur 's anderendaags ongepland in het nabijgelegen Speyer belandde was voor de Groeten Uit een bijzondere bonus...

2018 Weinfest 2
Met het afsluiten van de ADAC Masters kampioenschap begonnen in Hockenheim de Oktoberfeesten al.

2018 Afgebroken tribunes
Bij binnenkomst is de afbraak van 2018 al begonnen, evenals de opbouw voor 2019. Want hier komt een Porsche Trainingscentrum.

2018 Dirndls

Dan toch maar even met de oktoberfeesten in Hockenheim beginnen om september af te sluiten.

2018 Leading Car

En dat deden we in leading stijl bij de GT Masters.

2018 Dirndl girls
Een mooie intro van de oktoberfeesten toch?

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Patrick84 26 september 2018 22:08

  Waren er echt 25.000 bezoekers?? Dan moet het zaterdag wel heel druk geweest zijn..... Want ik was er op zondag en het was behoorlijk uitgestorven op de tribunes! Start-finish en T1 waren helemaal leeg. Neemt niet weg dat ik een geslaagde 1e bezoek aan Hockenheim heb gehad

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 26 september 2018 23:07

  @25.000 waren er inderdaad over drie dagen gemeten zoals elke organisator overigens doet. Maar met een capaciteit van 120.000 zitplaatsen blijft het altijd een lege boel.... Andere tijden.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet