NASCAR

NASCAR: Kyle Busch behaalt 50e Cup-overwinning in Richmond

JGR-coureur Kyle Busch behaalde in Richmond zijn 50e Cup-overwinning en is daardoor automatisch door naar de tweede ronde van de Playoffs. Voor Busch betekende het tevens zijn zevende seizoensoverwinning.

Kyle Busch
Kyle Busch is hard op weg om een NASCAR legende te worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kyle Busch behaalt 50e Cup-overwinning in Richmond
Het kwam niet als een verrassing dat het duel om de zege tussen de toppers Busch en Harvick zou gaan. Alleen Busch moest er wel wat voor doen. Nadat zijn Toyota tijdens de laatste vrije trainingen de muur geschampt had, moest de oud kampioen vanaf een 39e plek aan de wedstrijd beginnen.

Voor polesitter Kevin Harvick werd het na Las Vegas een goede playoff wedstrijd. Hij eindigde als tweede. Kevin Harvick: " We winnen een beetje aan terrein, maar we kwamen gewoon te kort om hem te passeren. Maar ons team verrichtte goed werk na vorige week waardoor wij ons weer in een goede positie voor volgend weekend bevinden. Wij hadden een solide avond."

Kevin Harvick Race Kevin Harvick reed vanaf pole een uitstekende wedstrijd.

Busch reed ruim 92 ronden aan de leiding en bevindt zich op de eeuwige ranglijst samen met NASCAR legende Ned Jarrett en Junior Johnson op een gedeelde elfde plek. Kyle Busch: "Mooi om te winnen. In het begin was de auto niet fantastisch maar we brachten wat veranderingen in de afstelling aan en toen zaten we erbij. Alleen klaagde Busch over wat rugklachten na afloop. "Hier kun je nooit relaxen. De long runs zijn vermoeiend. Zeker als je een oude man begint te worden" aldus Busch.Voor Denny Hamlin werd het andermaal een slechte dag. De teamgenoot van Kyle Busch bevindt zich met een 16e plek in de gevarenzone van de play offs.

Martin Truex Jr. groep autos
Weer geen overwinning voor Martin Truex Jr. op Richmond.

Martin Truex Jr. reed overigens het meeste aantal ronden aan de leiding en eindigde als derde. Ook schreef Martin beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. Voor Truex was het overigens de vierde maal in vijf deelnames op Richmond dat hij meer dan 120 ronden aan de leiding reed en er toch niet in slaagde om de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Een overwinning op Richmond ontbreekt nog steeds op zijn CV. Behalve Denny Hamlin bevinden zich Clint Bowyer, Jimmie Johnson en Erik Jones voor de playoffs in de gevarenzone.

Busch Richmond
Kyle Busch op weg naar een nieuwe mijlpaal in zijn carriere.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 400 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 400 ronden
3. Martin Truex Jr. Toyota 400 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 400 ronden
5. Aric Alimirola Ford 400 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 400 ronden
7. Kyle Larson Chevrolet 400 ronden
8. Jimmie Johnson Chevrolet 400 ronden
9. Brad Keselowski Ford 400 ronden
10.Clint Bowyer Ford 400 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet