GT

GT: Callaway Corvette houdt met zege Keilwitz/Kirchhöfer titelstrijd open

De voorlaatste wedstrijd van de ADAC GT Masters leverde een overtuigende overwinning op voor de Callaway Competition Corvette C7R GT3 van de combinatie Daniel Keilwitz/Marvin Kirchhöfer. Er viel nog geen voortijdige beslissing. De eerste vier in het kampioenschap eindigden ook op de eerste vier posities.

2018 Corvette  Race
Met een derde seizoensoverwinning kunnen zelfs Kirchhöfer/Keilwitz nog aanspraak op de titel maken. Gaat de Callaway Corvette de titel van 2017 herhalen?


Tekst en Foto's Willem J. Staat

2018 Herbert Porsche Kop

De Precote Herbert Porsche van Robert Renauer nam direct de leiding.

Callaway Corvette houdt met zege Keilwitz/Kirchhöfer titelstrijd open
Robert Renauer nam met de Precote Herberth Porsche 911 GT3 R direct de leiding met daarachter de Callaway Competition Corvette C7 GT3 van Marvin Kirchhöfer, de Mücke Motorsport Audi R8 LMS van Ricardo Feller en de HTP Mann Filter AMG Mercedes GT3 van Markus Pommer. In de eerste ronde moest de safetycar al in actie komen voor een onbesuisde actie van Aust Motorsport coureur Nick Roqivue die zichzelf en enkele concurrenten uitschakelde. Bij het ongeval waren de Audi's van Christopher Mies en Mike David Ortmann betrokken alsmede de Lamborghini van Perez Companc waardoor Carlo van Dam voor R1 al net meer aan rijden toekwam.


2018  Gotz Teamtitel voor Mann Filter HTP en een mooie wedstrijd van Maximilian Götz.

De HTP Mannfilter Mercedes AMG GT3 van Markus Pommer ging na de herstart iets te wijd in de "Spitzkehre" en verloor daardoor drie posities. Kirchhöfer begon in de openingsfase steeds meer druk op Renauer uit te oefenen en nam al snel de leiding over. Tot aan de reguliere pitstops wist Kirchhöfer een voorsprong van iets meer dan twee seconden op de Precote Herberth Porsche op te bouwen. De HTP Mann Filter Mercedes van Markus Pommer kwam als eerste voor de reguliere stops naar binnen. Eén ronde later volgden Kirchhöfer en Renauer terwijl Sheldon van der Linde nog één ronde doorging.

2018 VDL
Juniorentitel voor Sheldon van der Linde en een derde waarschuwing voor Kelvin van der Linde dit seizoen. Wat een contrast.

In de top 3 waren er geen veranderingen, maar in de laatste minuten begon het enorm spannend te worden.Achter Kelvin van der Linde vormde zich een treintje bestaande uit de BWT Mücke Audi R8 LMS van Christopher Haase, de RWT Racing Corvette C7 R van Claudia Hürtgen en de HTP Mann Filter AMG Mercedes GT3 van Maximilian Götz die aanvankelijk veel druk druk begon uit te oefenen op Hürtgen en vervolgens op Haase. Beiden vielen ten prooi aan de Mercedes. De combinatie Sven Barth/Claudia Hürtgen behaalde overigens dit seizoen voor de derde maal de overwinning in het Pirelli Trophy klassement. Remo Lips behaalde hier overigens voor de derde achtereenvolgende maal de titel voor de niet professionele rijders.

2018 RWT Corvette
Derde klasse-overwinning voor de RWT Corvette C7 GT3 R dit seizoen.

Vervolgens ontbrandde er een felle strijd met de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van Kelvin van der Linde die onder enorme druk kwam te staan en waarbij contact niet geschuwd werd. Götz slaagde er niet in om de Montaplast by Land Motorsport Audi te passeren. Van der Linde verdedigde zich met alle middelen en ging met een voorsprong van ruim 0.2 secs. op Götz alsnog als vierde over de finish. Wel leverde deze vierde plek voor Mann Filter HTP de teamtitel op.

Met de rijstijl van Kelvin van der Linde waren de sportcommissarissen nog amused. De Zuid Afrikaan liep dit seizoen zijn derde waarschuwing op. Broer Sheldon van der Linde won overigens met deze derde plek de Juniorentitel.Een prachtig duel om de zesde plek leverden de Team Rosberg Lamborghini Huracan van Michele Beretta en de HB Racing Ferrari F488 van Davide Rigon en Luca Ludwig. In de allerlaatte ronde moest de Rosberg Lamborghini van Beretta jammer genoeg met versnellingsbakproblemen opgeven.

2018  Duel Ferrari Lambo
Prachtig GT-duel tussen Corvette, Lamborghini en Ferrari.

De combinatie Bernhard/Estre reed met de KÜS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R, na een kwalificatie-ongeval, een uitermate sterke wedstrijd. Vanaf een 34e plek wisten zij zich naar de 10e plek op te werken.

Marvin Kirchhöfer: "Wij hebben nogal lang op onze volgende podiumklassering moeten wachten. De laatste maal slaagden wij hier op de Red Bull Ring in. Ik wist dat onze auto in de wedstrijd erg goed zou zijn en daarom was ik met P3 in de kwalificatie erg tevreden. Bij de inhaalpoging in de "Spitzkehre" nam ik de binnenwaartse lijn en bij de volgende rechterbocht lag ik op kop."

2018 Lamborghini
Erg competitief. De Rosberg Lamborghini Huracan GT3. Versnellingsbak problemen ruïneerden een goede klassering van Vainio/Beretta.

Daniel Keilwitz: "Voor ons was het voor de wedstrijd al duidelijk dat we moesten winnen wilden we nog kans op de titel maken. Marvin heeft super gereden. Hij moest in de beginfase in de aanval gaan en heeft dit goed gedaan. Aan het einde moest ik nog vechten omdat de achterbanden eigenlijk versleten waren. Het was niet echt gemakkelijk."En voor de laatste wedstrijd zijn er dus nog steeds vier titelkandidaten.

2018 Winnaars
Verdiende winnaars. Kirchhöfer/Keilwitz. De titelstrijd blijft open.

Uitslag
1. Marvin Kirchhöfer / Daniel Keilwitz – Callaway Competition Corvette C7 GT3-R #1 36 ronden 1.03. 11.108
2. Robert Renauer / Mathieu Jaminet – Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R #99 + 0.746 secs.
3. Kelvin van der Linde / Sheldon van der Linde – Montablast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #28 + 16.985 secs.
4. Maximilian Götz / Markus Pommer – MANN-FILTER Team HTP Mercedes-AMG GT3 #47 + 17.360 secs.
5. Ricardo Feller / Christopher Haase – BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #25+ 17.678 secs.
6. Sven Barth / Claudia Hürtgen – RWT Racing Corvette C7 GT3-R #13 + 24.221 secs.
7. Davide Rigon / Luca Ludwig – HB Racing Ferrari 488 GT3 #7 +24.447 secs.
8. Florian Spengler / Dries Vanthoor – EFP by TECE Audi R8 LMS #12 +24.922 secs.
9. Timo Bernhard / Kevin Estre – KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R #17 + 25.593 secs.
10. Patrick Assenheimer / Dominik Baumann – AutoArena Motorsport Mercedes-AMG GT3 #84 +42.863 secs.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet