Sportscars

Sportscars - Jean-Eric Vergne bezorgt G-Drive Racing pole op Spa

5ba632adb1fd1

Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne vertrekt morgen bij de European Le Mans Series 4U van Spa-Francorchamps vanaf pole position. De Fransman was met de G-Drive Racing Oreca 07 Gibson met startnummer 26 het snelste in de LMP2 kwalificatie op Spa. Job van Uitert kwalificeerde zijn RLR MSport Ligier als vijfde in LMP3. Kay van Berlo start vanaf de tweede plek, na een goede kwalificatie van zijn teamgenoot. De 4 Uur van Spa begint morgen om 12.30 uur.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De kwalificatie op het circuit van Spa-Francorchamps begon met een snelste tijd van Nelson Panciatici met de Duqueine Engineering Oreca. De Fransman viel echter al snel terug, nadat eerst Paul Loup Chatin en daarna Jean-Eric Vergne de snelste tijd verbeterden. Vergne zette in zijn eerste snelle ronde een 2:00.937 neer en die tijd bleef lang bovenaan de schermen staan.

Kort voor het einde van de kwalificatie wist Filipe Albuquerque met de United Autosports Ligier JSP217 de tijd van Vergne te verbeteren, maar Vergne zat ook nog met een snelle ronde bezig. Slechts 14 seconden nadat Albuquerque over de streep was gekomen wist de Fransman de snelste ronde opnieuw te verbeteren naar een 2:00.735. Die tijd bleek voldoende om de pole te veroveren.

Achter Vergne en Albuquerque waren het Panciatici en Chatin die de derde respectievelijk vierde plaats voor zich opeisten, terwijl Gustavo Menezes de APR - Rebellion Racing Oreca als vijfde wist te kwalificeren, voor Norman Nato in de Racing Engineering Oreca.

Mathieu Lahaye was in de LMP3-klasse het snelste en bezorgde Ultimate de derde pole position van het seizoen. De Fransman was met de Ultimate Norma M30 uiteindelijk slechts 0.065s sneller dan Mattia Drudi, de teamgenoot van Kay van Berlo. Ross Kaiser kwalificeerde de 360 Racing Ligier JSP3 op de derde plaats, voor de Ecurie Ecosse/Nielsen Ligier van Colin Noble en de RLR MSport Ligier van Van Uitert.

In de LMGTE ging de pole naar Matteo Cairoli die Proton Competition teamgenoot Dennis Olsen wist te verslaan. Het onderlinge verschil tussen de Italiaan en de Noor was 0.700s. Riccardo Pera zorgde voor een Porsche 1-2-3 door zijn Ebimotors Porsche 911 RSR als derde te kwalificeren, op ruim anderhalve seconde van Cairoli.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet