NASCAR

NASCAR: Dale Jr. schittert tijdens eenmalige Xfinity comeback. Zege voor Christopher Bell op Richmond

Dale Earnhardt Jr. schitterde tijdens een voorlopig eenmalige Xfinity comeback op Richmond. Na een herstart in de 237e ronde nam Christopher Bell met zijn Toyota definitief de leiding en verzekerde zich daarmee een plek in de R2 van de Xfinity-Play Offs.

Christopher Bell
Christopher Bell in Richmond op weg naar de overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Dale Jr. schittert tijdens eenmalige Xfinity comeback. Zege voor Christopher Bell op Richmond
Voor winnaar Christopher Bell betekende het zijn vijfde seizoensoverwinning en de tweede op Richmond dit jaar. Bell versloeg Ross Chastain met een voorsprong van slechts 0.566 secs.

Christopher Bell: "Eigenlijk gebeurt het zelden dat je met een auto wint die daar eigenlijk niet voor geschikt is. Mijn pitcrew zorgde vanavond vor fantastische stops en crewchief Jason Ratcliff zorgde ervoor dat het ding steeds beter werd. Ik ben er helemaal opgewonden van. Gelukkiger kan ik niet zijn."

Ross Chastain die vorige week nog in Las Vegas won, moest vanwege een kapotte koppeling achteraan beginnen. De laatste 14 ronden zette hij Christopher Bell zonder succes onder druk.Voor Chastain betekende het zijn derde en laatste optreden voor het team van Chip Ganassi dit seizoen. "Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Dit ga ik nooit vergeten" bedankte een emotionele Chastain zijn crew in de uitloopronde.

Dale Earnhardt Jr. reed bij zijn comeback ruim 96 ronden aan de leiding en schreef het tweede wedstrijdsegment op zijn naam. Daniel Hemric won overigens het eerste wedstrijdsegment.

Dale Earnhardt Jr Dale Jr. kwam terug voor de fun maar is het racen absoluut niet verleerd. Ook genoot Earnhardt Jr. van zijn duel met Elliott Sadler.

Dale Jr. : "De eerste segment-overwinning in mijn carriere. Ik had ook zoiet van nu moet ik winnen. Maar daar was de auto op het einde gewoon niet goed genoeg voor. Bij de herstart startte ik aan de buitenkant. Dat was niet gemakkelijk. Maar ik ben erg verheugd dat ik zoveel ronden aan de leiding reed en we het zo goed deden voor als die mensen die voor ons kwamen."

Achter Daniel Hemric eindigde Dale Jr. als vierde en kwam bij een herstart in de 159e ronde als eerste naar buiten en wist die positie vast te houden totdat Katherine Legge bij haar eerste ovalstart in de 218e ronde in de muur verdween.

Voor Justin Allgaier, die vorige week het reguliere kampioenschap won, werd het een slechte dag. Hij raakte in Turn 3 bij een crash tussen de Mustangs van Austin Cindric en Cole Custer betrokken. "We hebben in ieder geval voldoende punten voorsprong" aldus Allgaier.

Winnaar Bell
Tweede overwinning dit seizoen in Richmond voor Christopher Bell.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 250 ronden
2. Ross Chastain Chevrolet 250 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 250 ronden
4. Dale Earnhardt Jr Chevrolet 250 ronden
5. Matt Tifft Chevrolet 250 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
7. Tyler Reddick Chevrolet 250 ronden
8. Brandon Jones Chevrolet 250 ronden
9. Shane Lee Chevrolet 250 ronden
10. Ryan Reed Ford 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet