A1GP

A1GP Durban: Team Duitsland wint sprintrace, Nederland vierde

start-durban

Nico Hülkenberg pakte in de sprintrace alweer zijn zevende zege dit seizoen en evenaart daarmee de prestatie van Nicolas Lapierre van afgelopen seizoen namens team Frankrijk. De snelle Duitser heeft echter nog de nodige races te gaan en zal dat record hoogstwaarschijnlijk ruimschoots gaan verbeteren.


Net als de laatste race had Jeroen Bleekemolen een goede start, waarbij hij in de eerste bocht goed oplette en team Zwitserland binnendoor kon verschalken. Langzaam maar zeker kon de top vier, bestaande uit Duitsland, Frankrijk, Nieuw Zeeland en Nederland iets weglopen van de rest. Maar ook binnen de top vier vielen er kleine gaatjes en was er geen directe strijd.

Alleen toen de kop van het veld team Pakistan op een ronde ging zetten leken er mogelijkheden voor positiewisselingen, want de beruchte Nur Ali ging niet zonder meer uit de weg. Met name team Frankrijk leek daarvan de dupe te worden, want toen Loic Duval Pakistan eenmaal gepasseerd was zat Matt Haliday van Nieuw Zeeland in zijn versnellingsbak. De Fransman liet zich echter niet gek maken en stuurde zijn bolide als tweede over de finish.

Tot ieders verbazing bleven rode vlagsituaties in de sprintrace achterwege. Er vielen weliswaar enkele auto’s uit, zoals team Mexico, team Amerika en team Australië, maar in geen van de situaties leidde dat tot gevaar op de baan.

Na de sprintrace heeft team Nederland de vierde plaats in het klassement overgenomen van team Zwitserland. Beide teams hebben nu evenveel punten, maar Nederland heeft ook een zege behaald en dat telt zwaarder.
Jeroen Bleekemolen mag de feature race starten vanaf de vierde plaats.

jeroen_durban
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet