GT

GT: Bernhard/Estre toch gediskwalificeerd na R1 Sachsenring

De winnende KÜS Team 75 Bernhard Porsche van de combinatie Timo Bernhard/Kevin Estre werd na een beroepszaak in Frankfurt gisteravond definitief gediskwalificeerd. Daarmee zijn de Zuid Afrikaanse gebr. Van der Linde de nieuwe winnaars en staan in de tussenstand van de ADAC GT Masters als derde genoteerd.

2018 VDL Winnaars Sachsenring
De gebr. Van der Linde zijn voor Land Motorsport de nieuw winnaars op de Sachsenring.


Tekst en Foto's Willem J. Staat

Bernhard/Estre toch gediskwalificeerd na R1 Sachsenring
KÜS Team 75 Bernhard tekende na de kwalificatie op de Sachsenring voor R1 beroep aan en mocht op het allerlaatste moment toch starten. De Porsche werd gediskwalificeerd op het feit dat zij niet voldeden aan artikel 2/2018. Zowel KÜS Team75 Bernhard als de Precote Herbert Porsche van Renauer/Jaminet hadden Gurney flaps met tape aan de achtervleugel bevestigd. Hetgeen reglementair niet is toegestaan.

Gisteravond diende in Frankfurt de beroepszaak van KÜS Team 75 Bernhard tegen de uitsluiting na de kwalificaties. Het beroep van het team werd afgewezen. Zij blijven gediskwalificeerd en daarmee zijn de Zuid Afrikaanse gebr. Van der Linde de nieuwe winnaars. Kim Luis Schramm/Nicolai Sylvest(Team Zakspeed BKK Mobil Oil Mercedes AMG GT3) en Timo Scheider/ Mikkel Jensen(BMW Team Schnitzer M6 GT3) schuiven in de eindslag een plek op en staan nu als tweede en derde geklasseerd.

2018 Team  Bernhard Gediskwalificeerd. De KÜS Team 75 Bernhard Porsche van Bernhard/Estre

Robert Renauer/Mathieu Jaminet staan in de tussenstand van het kampioenschap met 109 punten als eerste geklasseerd, gevolgd door Maximilian Götz/Markus Pommer(Mann-Filter Team HTP Mercedes AMG GT3)met 105 punten en de Zuid Afrikaanse gebr. Van der Linde(Land Motorsport) 96 punten. Die zullen komend weekend in Hockenheim om de ADAC GT Masters titel strijden.

2018 Land Motorsport
Land Motorsport is nu als winnaar van R1 uitgeroepen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet