Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen pakt op Hockenheim de leiding in kampioenschap Clio Cup Central Europe

renaultclio-2

Tijdens het zesde weekend van de Renault Clio Cup Central Europe heeft Sebastiaan Bleekemolen uitstekende zaken gedaan in het kampioenschap. Door een overwinning in de eerste race en een P2 in de tweede, nam de 40 jarige Bleekemolen de leiding in het kampioenschap over van regerend kampioen Tomas Pekar, die genoegen moest nemen met een respectievelijk derde en zevende plaats. De voorsprong van Bleekemolen op Pekar bedraagt nu negen punten, met nog slechts een weekend (2 races) te gaan dit seizoen.

Tekst: Niels van der Peet
Foto's: PR

renaultclio-3


Maar liefst 33 Clio's stonden er aan de start op het circuit van Hockenheim, waarbij de eerste 16 auto's in de kwalificatie op zaterdagochtend binnen een seconde van elkaar zaten. De poleposition was voor de Poolse rijder Albert Legetko die Melvin de Groot nipt voor wist blijven. De twee gedoodverfde favorieten voor de titel dit seizoen, Tomas Pekar en Sebastiaan Bleekemolen, kwalificeerden zich 'slechts' als vierde en zesde. Michael Bleekemolen kwalificeerde zich keurig in de middenmoot met een 15e startplek, de twee rijders van Certainty Racing stonden als 25e (Tim Schulte) en 30e (Lucas Groeneveld) aan de start van de eerste race.

De eerste race, eind zaterdagmiddag, werd een prooi voor Sebastiaan Bleekemolen, die vanaf de zesde startpositie knap naar de zege reed. Achter hem eindigde de van pole gestarte Legutko op P2 en ging de laatste plaats op het podium naar Tomas Pekar.

renaultclio-4

Melvin de Groot kon zijn fraaie tweede startplek niet omzetten in een podiumplaats en eindigde als vijfde. De overige Nederlanders kwamen met een 17e plaats voor Lucas Groeneveld, een 20e voor Tim Schulte en een 22e voor Michael Bleekemolen over de finish.

Het startsignaal voor de tweede race op zondag stond om 10.00 uur op het programma, waarbij Sebastiaan Bleekemolen vanaf poleposition mocht starten. Deze pole had Bleekemolen te danken aan zijn zesde tijd in de kwalificatie, wat met de reverse grid bij de Clio's de poleposition oplevert voor de tweede race. Het lukte Bleekemolen niet om zijn pole om te zetten in een overwinning, want die ging naar de eveneens van de eerste startrij vertrokken Urbaniak. Bleekemolen eindigde als tweede vóór Legutko, die na zijn tweede plaats in de eerste race nu als derde naar het podium mocht. Pekar, dit seizoen de grote rivaal van Bleekemolen, kwam niet verder dan de zevende plaats en verloor zo kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Net als in de eerste race eindigde Melvin de Groot ook nu als vijfde na de race ook vanaf deze positie te hebben aangevangen. Van de overige Nederlanders eindigde Groeneveld als 20e, Schulte als 22e, en Michael Bleekemolen als 23e.

Sebastiaan Bleekemolen was op zondagavond natuurlijk uitermate tevreden : 'Het was een mooi weekend, zeker met oog op het kampioenschap natuurlijk. De eerste race was echt een hele mooie! Ik wist mij vanaf P6 plaatsje voor plaatsje naar voren te werken, en eenmaal aan de leiding kon ik de race redelijk gemakkelijk controleren.

De tweede race was wat lastiger. Ik startte van pole, met naast mij Urbaniak en dat is een nogal onberekenbare rijder die ontzettend veel risico neemt. Ik besloot om hem te laten gaan als het zo uitkwam en mijn eigen race te rijden. Dat verliep precies volgens plan, en dat Pekar dan ook nog eens terug viel naar P7 maakt het natuurlijk helemaal compleet, aldus Bleekemolen.

De laatste twee races worden verreden in het weekend van 3 & 4 november tijdens de Superfinale Renault Clio Cup. Plaats van handeling is dan het circuit van Paul Ricard.

renaultclio-1

Uitslag Race 1
1. Sebastiaan Bleekemolen (NL)
2. Albert Legutko (POL)
3. Tomas Pekar (CZE)
4. Andreas Stucki (CHE)
5. Melvin de Groot (NL)
6. Kevin Landwehr (DEU)
7. Donar Munding (DEU)
8. Roland Schmid (CHE)

Uitslag Race 2
1. Karol Urbaniak (POL)
2. Sebastiaan Bleekemolen (NL)
3. Albert Legutko (POL)
4. Andreas Stucki (CHE)
5. Melvin de Groot (NL)
6. Kevin Hilgenhövel (DEU)
7. Tomas Pekar (CZE)
8. Sandro Soubek (AUT)

Stand kampioenschap na 12 van de 14 races
1. Sebastiaan Bleekemolen 257 P.
2. Tomas Pekar 248 P.
3. Karol Urbaniak 169 P.
4. Andreas Stucki 161 P.
5. Albert Legutko 160 P.
6. Melvin de Groot 126 P. (eerste Gentlemen)
7. Sandro Soubek 119 P.
8. Kevin Hilgenhövel 114 P. (eerste Rookie)


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet