NASCAR

NASCAR: Watermeloenenteler Ross Chastain wint Xfinity Las Vegas

Of Ross Chastain nog lang watermeloenen zal telen blijft te bezien. Zaterdagavond won Chastain zijn allereerste Xfinity-wedstrijd op Las Vegas. Veertien dagen geleden werd hij op Darlington nog fel door Kevin Harvick bekritiseerd.


Burnout Chastain
Eerste Xfinity-overwinning van Ross Chastain.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Watermeloenenteler Ross Chastain wint Xfintiy Las Vegas
Of het nu NASCAR of Indycar is, Chip Ganassi blijft een neus voor talent hebben. Op Darlington maakte Kevin Harvick Ross Chastain behoorlijk wat verwijten. Maar op Las Vegas rehabiliteerde Chastain zich met een overtuigende overwinning volledig. Bovendien heeft NASCAR er met Chastain weer een coureur met een nieuw handelsmerk bij. Geen doughnuts maar gewoon met je watermeloenen naar Winner's Circle.

In de 200 ronden tellende wedstrijd reed Chastain er 180 aan de leiding en wist Justin Allgaier voor te blijven. Allgaier mocht zich wel de reguliere kampioen noemen voordat ook hier de Playoffs beginnen.

Allgaier race
Justin Allgaier op weg naar de reguliere Xfinity-titel.

Ross Chastain: " Ik ben maar een watermeloenenteler vanuit Florida, daarvan mag je niet verwachten dat die races winnen. Maar hoewel ik op Darlington de zege cadeau gegeven hebt, bewijst dit dat alles in je leven mogelijk is. Dacht niet dat dit ooit ging gebeuren. De auto was gewoon fantastisch. Meer konden we niet verwachten."

Chastain overwinning
Chastain op weg naar de zege in zijn No 42 Ganassi Camaro.

In een auto die zijn superioriteit in de long runs bewees werd Chastain gedwongen om vooral in de short runs te scoren. Een spin van een andere deelnemer in de 175e ronde leidde in de 181e tot een herstart. Naast elkaar namen Chastain en Allgaier het commando waarbij beiden elkaar even toucheerden. Na een harde crash van Chase Briscoe volgde in de 188e ronde wederom een herstart waarbij Chastain Allgaier duidelijk wist af te blokken en de leiding te behouden.

Justin Allgaier Regulier kampioen Justin Allgaier.

De laatste en achtste herstart kwam met nog vijf ronden te gaan nadat er vijf auto's bij een botsing betrokken waren. Met nog twee ronden te gaan wist Chastain afstand te nemen en versloeg Allgaier met een voorsprong van 1.629 secs.Allgaier erkende dat hij na een herstart in de 181e ronde even gefrustreerd was maar herpakte direct zichzelf.

Justin Allgaier: "Ik deed er alles aan om hem zo netjes mogelijk voorbij te steken. Wij pakten vandaag het reguliere kampioenschap en toen maakten we contact. Ik was even bang voor een klapband. Dat was mijn grootste angst maar uiteindelijk verrichtte Ross fantastisch werk en ik gun het hem wel. Hij beschikte gewoon over de beste auto."

Chastain sticker
Ross Chastain, heeft naast zijn activiteiten in de Xfinity-series ook nog een ander beroep.


Uitslag
1. Ross Chastain, Chevrolet, 200.
2. Justin Allgaier, Chevrolet, 200 ronden
3. Cole Custer, Ford, 200 ronden
4. Christopher Bell, Toyota, 200 ronden
5. Elliott Sadler, Chevrolet, 200 ronden
6. Ryan Preece, Toyota, 200 ronden
7. Brandon Jones, Toyota, 200 ronden
8.  Ryan Truex, Chevrolet, 200 ronden
9.  Austin Cindric, Ford, 200 ronden
10  Spencer Gallagher, Chevrolet, 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet