Groeten uit ...

Groeten van de ADAC GT Masters Sachsenring 2018

Voor het eerst sinds 15 jaar keerde uw redacteur weer terug naar de Sachsenring, vlakbij Chemnitz en de Tsjechische grens. De voorlaatste wedstrijden van de het ADAC GT Masters pakket vonden er afgelopen weekend plaats.

Grid


Tekst en Foto's Willem J. Staat

Hohenstein Ernsttal heeft een lange traditie met de motorsport. Vorig jaar vierde men het 90 jarige bestaan van de Sachsenring. Een circuit dat zoals Spa Francorchamps niet meer in zijn oorspronkelijke vorm verkeert. Maar sinds 1996 is de 3.671 km lange Sachsenring een vast bestanddeel op de MotoGP kalender. Van het oorspronkelijke 8 km lange stratencircuit zijn alleen nog het rechte stuk en het oude tijdwaarnemershuis overgebleven. Voor de lokale inwoners was het in DDR tijden één van de weinige kansen om contact met de buitenwereld te hebben. Grote namen als Giacomo Agostini, Dieter Braun en de legendarische Bill Ivy raceten daar. Laatstgenoemde verongelukte in 1969 tijdens de uitloopronde van de kwalificaties in het centrum van Hohenstein Ernsttal door een vastloper en stond voor een doorbraak in de autosport. Sinds 1996 wordt er op de vernieuwde Sachsenring weer geracet. STW, DTM, ADAC GT Masters en MotoGP waren met regelmaat te gast. Op de donderdag voor het ADAC GT Masters weekend werd tevens bekend dat het contract tussen MotoGP, Dorna, ADAC en de Sachsenring voor volgend jaar werd verlengd.

Historische ingang
Het historische tijdwaarnemershuis is als monument gebleven. Ooit stonden hier Giacomo Agostini, Dieter Braun en Bill Ivy op de startstreep.

Overview 1
Vanaf het pitdak en het mediacentrum heb je een fraaie blik op de omgeving. Zelfs tot in Tsjechië toe.

Pitlane
Een schitterende pit entry. Hier de STT Nissan GT3-R van Tobias Schulze die beide wedstrijden won.

Naar beneden

Een hoogteverschil van 15% op de schitterende Sachsenring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet