NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Indianapolis

De Xfinity-series werd afgelopen weekend als eerste naar de maandag verschoven. Het werd een dubbeloverwinning voor het team van JR Motorsports met Justin Allgaier als winnaar. Hij versloeg zijn teamgenoot Tyler Reddick maar behoudt de leiding in de tussenstand van het reguliere kampioenschap dat a.s. weekend in Las Vegas beslist gaat worden, voordat ook hier de play-offs beginnen.

Allageier Custer Fight
Justin Allgaier met de Camaoro en Cole Custer in gevecht op de Brickyard.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Justin Allgaier wint Xfinity Indianapolis
In de 100 ronden tellende Xfinity wedstrijd op Indianapolis reed Allgaier er 41 aan de leiding en versloeg zijn teamgenoot Tyler Reddick met slechts een voorsprong van 092 secs. Een absoluut record. Cup-coureur Ryan Blaney eindigde als derde.Bij een herstart in de 84e ronde nam Allgaier met naast zich Christopher Bell definitief de leiding. Bell slaagde er niet in om Allgaier voorbij te steken maar moest in diezelfde ronde diens teamgenoot Tyler Reddick laten passeren. Vijftien ronden lang stalkte Reddick zijn teamgenoot maar slaagde er niet in om hem te passeren. Het verschil tussen beiden bedroeg in 13 van de laatste 15 ronden minder dan een seconde.

John Hunter Nemecheck
Pitstop van John Hunter Nemecheck.

Tyler Reddick: "De juiste kans kwam met nog twee ronden te gaan en ik wist ook niet of ik die wel zou benutten. Ik wilde dat het tussen Justin en mij zou gaan. Maar ik kreeg niet de run die ik nodig had. Ik was niet zeker en wilde het ook niet voor het team verknallen. Ik wilde hier als eerste of tweede eindigen. Het werd dus tweede. Maar mijn hoed af voor Justin. Hij en zijn crew hadden het gewoon goed voor elkaar.

Winnaar Justin Allgaier: " Ik ben hier heel vaak geweest en heb heel veel Indy 500's gezien. En bij heel veel Brickyard 400s zat ik in Turn 1 op de tribunes. Vandaar dat ik dan ook daar mijn burnouts wilde doen. Het betekent voor mij zoveel om op de Brickyard te winnen en met de Camaro naar Victory Lane te rijden. Heel bijzonder om met vrouw en dochter de bakstenen te kussen."
Het eerste wedstrijd segment werd door John Hunter Nemecheck gewonnen. Daarbij gingen vrijwel vier auto's tegelijk over de finish. Daniel Hemric won het tweede wedstrijdsegment.

Aero pakket
Overigens reed de Xfinity-series voor het tweede achtereenvolgende jaar met een andere aeropakket dan de Cup-series. Justin Allgaier: "Ik hou wel van het pakket waarmee wij hier rijden. Past uitstekend bij deze baan. NASCAR overweegt nu om dit pakket ook voor toekomstige Brickyard 400's te gebruiken. De respons van zowel teams als rijders was enorm positief.


Justin Allgaier Mooi als je een doughnut kunt doen op de plek waar je vroeger zelf ooit op de tribunes zat.


Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 100 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 100 ronden
3. Ryan Blaney Ford 100 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 100 ronden
5. Daniel Hemric Chevrolet 100 ronden
6. Matt Tifft Chevrolet 100 ronden
7. Christopher Bell Toyota 100 ronden
8. Austin Dillon Chevrolet 100 ronden
9. Chase Briscoe Ford 100 ronden
10. Brandon Jones Toyota 100 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet