NASCAR

NASCAR: Keselowski wint voor de allereerste maal Xfinity Darlington

Brad Keselowski behaalde op Darlington zijn allereerste overwinning. En voor Team Penske betekende het ook de eerste zege op Darlington. "Een moeilijk te temmen baan" Keselowski kreeg de zege in handen nadat de leiders in de wedstrijd crashten.

Start Xfinity Darlington
Start van een spectaculaire wedstrijd op Darlington.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Keselowski wint voor de allereerste maal Xfinity Darlington
Voor Keselowski betekende het zijn derde NASCAR-Xfinity-overwinning dit seizoen. Brad Keselowski: " Ik kon Ross Chastain bijhouden, maar hem niet passeren. Hij was bloedsnel. Toen gingen Chastain en Harvick er in Turn 2 af. Daarvan kon ik profiteren. Er stonden vijf races op het programma en daarvan heb ik er drie gewonnen. Deze wilde ik per sé winnen omdat ik hier nog nooit gewonnen heb. We hebben dit jaar enorm veel plezier. Trots om van dit team deel uit te mogen maken."

In totaal reed Keselowski tweemaal aan de leiding waarvan de laatste 33 ronden definitief.Keven Harvick en Ross Chastain vochten om de kop maar gingen er beiden in de 112e ronde af. Chastain die normalerwijs voor het team van JD Motorsports uitkwam, kreeg voor dit weekend de gelegenheid om de No 42 Chip Ganassi 42 te besturen. Beiden maakten contact en Chastain raakte de muur, gleed naar beneden en raakte de auto van Kevin Harvick.

Ross Chastain Gaat Ross Chastain nog een tweede kans bij een topteam krijgen?

Ross Chastain: " Ik probeer te racen en moet achteraf de beelden zien of ik wel of geen fout gemaakt heb. Als leider in de wedstrijd probeerde ik gewoon te racen. We hebben elkaar genoeg ruimte gegeven."

Kevin Harvick zag het echter anders: " Ik probeerde onderin te blijven en hij ramde gewoon mijn deur. Gewoon een onervaren racer in een snelle auto en een slechte move want kreeg de lucht onder mijn auto en toen crashten we. Waarschijnlijk krijgt hij niet de kans meer om nog voor veel topteams te rijden...."Chastain won wel de eerste twee wedstrijdsegmenten.

Keselowski
Winnaar Brad Keselowski.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 147 ronden
2. Cole Custer Ford 147 ronden
3. Tyler Reddick Chevrolet 147 ronden
4. Denny Hamlin Toyota 147 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 147 ronden
6. Chase Elliott Chevrolet 147 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 147 ronden
8. Matt Tifft Chevrolet 147 ronden
9. Ty Dillon Chevrolet 147 ronden
10. Michael Annett Chevrolet 147 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet