Mazda Road to Indy

Pro Mazda-titel voor Rinus van Kalmthout

 16C1246

Rinus van Kalmthout heeft in Portland in de voorlaatste race van het seizoen de titel in het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires voortijdig voor zich opgeëist. De 17-jarige Hoofddorper had aan een tweede plaats meer dan voldoende om de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand te zetten. De voor Juncos Racing uitkomende Nederlander pakt daarmee de hoofdprijs van USD 790.000, te besteden aan de overstap richting de naast hogere klasse, Indy Light.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: pr

Na zijn vijf opeenvolgende zeges had KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout aan een achtste plaats in een van de twee laatste wedstrijden van het seizoen voldoende om de titel in het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires voor zich op te eisen.

JB4 1523

In de kwalificatie reed de 17-jarige Hoofddorper al naar de poleposition, maar omdat hij dacht een valse start te maken, en even van het gas ging, moest de Juncos Racing-rijder zijn eerste positie direct afstaan. De gehele race bleef Van Kalmthout in de slipstream van de leider, zette daarbij met de snelste ronde een nieuw baanrecord op de klokken en passeerde als tweede de finish, ruim voldoende om met nog één wedstrijd te gaan de titel voortijdig veilig te stellen. Een unieke prestatie voor het jonge Nederlandse talent dat pas aan zijn tweede seizoen in de autorensport bezig is en vorig jaar als runner-up eindigde in het USF2000 kampioenschap.

JB1 4383

In de afsluitende wedstrijd die vanavond om 23.15 uur Nederlandse tijd wordt verreden start Van Kalmthout opnieuw vanaf poleposition. De kersverse kampioen is erop gebrand het seizoen af te sluiten met een zege.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 02 september 2018 09:23

  Een droomseizoen voor Van Kalmthout in een klasse die met 11 deelnemers helaas wat zwak was bezet. Op naar de Indylights die aan ernstige bloedarmoede lijdt met 7 à 8 auto's op de grid dit jaar. Laten we VeeKay ondanks dit succes niet te vroeg té ver de hemel in prijzen.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 02 september 2018 09:43

  Mee eens, laten we niet vergeten dat in Portland slechts 8 auto's aan de start stonden. Niets ten nadele van de prestaties van Van Kalmthout, chapeau.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet