Groeten uit ...

DTM: Groeten uit Misano

IMG 7500
Het goede Italiaanse leven

Terwijl we inmiddels alweer op Zandvoort zijn voor de Historic Grand Prix, heeft u nog de 'Groeten uit' van het afgelopen raceweekeinde van de DTM en het FIA EK Formule 3 op Misano tegoed, want het is tenslotte zonde om de foto's ongebruikt op de harde schijf te laten staan. Beide klassen waren voor het eerst te gast op Misano, waar de DTM zijn eerste races in het donker in de historie afwerkte. Wat we rondom Misano en omgeving verder nog tegenkwamen, inclusief een uitstapje naar Maranello, leverde de volgende impressie op.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, PR

IMG 7395

Misano Adriatico ligt aan de kust van de Adriatische Zee, in de buurt van bekende toeristenplaatsen als Rimini, Riccione en Cattolica. Op donderdag en vrijdag was het nog strandweer, wat gezien het bijzondere tijdschema van het DTM-weekeinde, waarbij elke dag pas rond een uur of drie in de middag werd begonnen, ook volop mogelijkheden in die richting bood.

IMG 7597

Het circuit in Misano draagt in de naam de toevoeging 'Marco Simoncelli', naar de in 2011 verongelukte Italiaanse motorcoureur, die uit Cattolica stamde. Op de eerste etage van het pitgebouw, waar wedstrijdleiding, tijdwaarneming en het perscentrum zijn ondergebracht, kom je Simoncelli overal tegen.

IMG 7461

Een bekende locatie voor motorrace-liefhebbers in het centrum van Misano is het restaurant Hochey, waar niet alleen uitstekende pizza's en zelf gebrouwen bier geserveeerd worden...

IMG 7462

...maar waar vooral ook een replica van de wegracemotor van Marco Simoncelli opgesteld staat, die elke avond om 22.20 uur door uitbater Paolino wordt gestart, waarbij het restaurant en de straat ervoor traditioneel overvol zijn.

Hochey 3

Hochey 4

Op vrijdagavond kwamen de drie DTM-racetaxi's van Audi, BMW en Mercedes-AMG en de safety-car ook op bezoek om wat lawaai te maken.

Hochey 5

Christian Vietoris liet zich de aangeboden pizza goed smaken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet