NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Road America. Conor Daly slachtoffer hetze vader Derek

Justin Allgaier won op de roadcourse van Road America zijn vierde Xfinity-series wedstrijd dit seizoen. In totaal reed Allgaier in de 45 ronden tellende wedstrijd veertien ronden aan de leiding waarvan de laatste zeven. Overigens won Allgaier eerder dit seizoen op Mid Ohio en eindigde als derde op Watkins Glen. Op de roadcourses doet hij het uitstekend.

2018 Matt Tifft
Matt Tifft vertrekt vanaf pole op Road America.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier wint Xfinity Road America
James Davison en Justin Marks leken Allgaier in de slotfase nog onder druk te zetten maar met drie ronden te gaan raakten beiden elkaar waardoor de JR Motorsports-coureur vrij baan had en Matt Tifft met een voorsprong van meer dan 5.403 seconden versloeg. Polesitter Tifft moest na afloop in het medisch centrum met uitdrogingsverschijnselen behandeld worden, maar berichtte verder zelf dat hij OK was.

Tevens nam Allgaier de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over nadat Christopher Bell na een touché van Matt Tifft in de 27e ronde naar de 23e plek terugviel. In 67 Xfinity-races betekende dit Tifft zijn beste resultaat.

2018 Katherine Legge Katherine Legge deed het eigenlijk uitstekend. Hier is zij in gesprek met Brendan Gaughan.

De Britse Katherine Legge deed het in haar tweede Xfinity-race eigenlijk uitstekend. In de beginfase reed zij in de Top 10 maar viel na een spin in de 24e ronde terug. Uiteindelijk zou zij als 14e eindigen.

2018 Bill Elliott
Oud kampioen Bill Elliott genoot maar een verdere comeback lijkt onwaarschijnlijk.

De 62-jarige Bill Elliott(vader van Chase) maakte een comeback op Road America. Een eenmalige aangelegenheid. Elliott startte als 23e en eindigde als 17e na een spin.

Elliott: "Ik heb er enorm van genoten. Had graag om de kop mee willen strijden. Ik geloof ook dat ik vandaag wel van alles geraakt heb, het leek wel een loterij." De voormalige Cup-kampioen(1988) heeft voorlopig geen andere wedstrijden meer op de planning staan.

2018 Hemric
Derde plek voor Daniel Hemric op Road America.

"Omstreden debuut "Conor Daly
Indycar-coureur Conor Daly beleefde een dramatisch weekend. Vader Derek(voormalig F1- en Indycar rijder) raakte eerder deze week bij WISH TV in opspraak door een "racistische uitspraak" van meer dan 30 jaar geleden. Hoewel Daly Sr. hiervan destijds niet op de hoogte was, wees WISH TV hem direct de deur, ondanks alle excuses. Conor Daly verloor hoofdsponsor Lilly Diabetes nog gedurende het weekend en het was niet geheel zeker of hij wel zou starten. Daly reed in de Top 15 en moest na 35 ronden met transmissieschade opgeven. Overigens reden de twee andere Roush Fenway Racing auto's wel met Lilly sponsoring.

Voor Austin Cindric werd het ook geen bijzondere dag. Hij blies in de 15e ronde zijn motor op, juist op het moment dat hij door Daniel Hemric gepasseerd was.

2018 Winnaar Allgaier
Justin Allgaier doet het uitstekend op de roadcourses.

Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 45 ronden
2. Matt Tifft Chevrolet 45 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 45 ronden
4. Cole Custer Ford 45 ronden
5. Ellott Sadler Chevrolet 45 ronden
6. Justin Marks Chevrolet 45 ronden
7. Ross Chastain Chevrolet 45 ronden
8. James Davison Toyota 45 ronden
9. Brandon Jones Toyota 45 ronden
10. Andy Lally Chevrolet 45 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet