Clio Cup

Clio Cup Central Europe: Maximale score voor Sebastiaan Bleekemolen in Zandvoort (lang)

2018 Sebastian

De beide wedstrijden van de Renault Clio Cup Central Europe zijn gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen. Na zijn knappe zege op de zaterdag, wist Bleekemolen ook de tweede race op zondag op zijn naam te schrijven en zo zijn achterstand in het kampioenschap te verkleinen. De Clio´s zorgden voor twee mooie wedstrijden met veel strijd en verhitte momenten die ons terug deden denken, en misschien ook wel verlangen, aan de goede oude Clio tijden in Nederland.

Tekst: Niels van der Peet
Foto's: Niels van der Peet en Willem J. Staat
Foto's koprol: Justin van Densen

IMG 5446

IMG 5447

IMG 5448

IMG 5450

IMG 5451


Kwalificatie:
28 Clio's begonnen aan een hectische kwalificatie. Al na vijf minuten werd deze door een code rood stop gezet vanwege een ongeluk in het Scheivlak. Na de hervatting was het wederom over en uit na een crash in de Hugenholtzbocht. Niklas Mackschin, die op dat moment de beste tijd had geklokt, gleed over de olie van Donar Munding en ging hard over de kop.


IMG 5452

IMG 5453  
IMG 5454

IMG 5455

Het duurde lang voordat de wagens waren weggetakeld. Het was niet eenvoudig om snelle tijden te zetten vanwege al het koelvloeistof en poeder in de Hugenholtz. Pawel Wysmyk spinde tegen de rail van deze bocht en reed een heel stuk tegengesteld door de Gerlach. Weer code rood met nog 10 minuten te gaan.


IMG 5456

IMG 5457

IMG 5462De slotfase van de kwalificatie werd belangrijk voor Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot, wiens snelle tijden werden afgenomen omdat deze onder gele vlaggen zouden zijn behaald. Adam Rzepecki zorgde voor het einde van deze tumultueuze kwalificatie door de muur van de Hugenholtz te raken. Door alle troep was dit stukje baan veranderd in een ijsbaan. Sandro Soubek pakte uiteindelijk de poleposition voor de kampioenschapleider Tomas Pekar. Sebastiaan Bleekemolen wist zich nog naar een derde plaats te glijden. Zesde werd Melvin de Groot voor teambaas Michael Bleekemolen op de negende plaats. 12. Lucas Groeneveld en 21. Dillon Koster
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet