NASCAR

NASCAR: Kurt Busch wint op Bristol

Eindelijk behaalde Kurt Busch sinds de Daytona 500 in 2017 weer een overwinning in de Cup-series. Voor Busch betekende het zijn zesde overwinning op Bristol en een plek in de playoffs. Naarmate die naderen stijgt de spanning binnen de Cup-series.

Kurt Busch winnaar Eindelijk weer een overwinning voor Kurt Busch op Bristol

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kurt Busch wint op Bristol
De wedstrijd op Bristol begon al in de tweede ronde met een neutralisatie na een incident dat door Kyle Busch veroorzaakt werd. Busch was loose en spinde op het midden van de baan. Het resulteerde in een incident waarbij meer dan 15 auto's betrokken waren. In ieder geval won Ryan Blaney het eerste segment en Kyle Busch kwam later in de wedstrijd weer terug in dezelfde ronde. In de slotfase van de wedstrijd spinde hij opnieuw en zorgde voor de laatste neutralisatie, waarbij zijn broer Kurt van de herstart kon profiteren. Het resulteerde in een eindsprint tussen de twee SHR Racing teamgenoot Kurt Busch en Bowyer waarvan Kyle Larson uiteindelijk ook nog eens profiteerde. De Ganassi Racing-coureur eindigde als tweede. Ondanks het feit dat Larson over betere banden dan Bowyer beschikte moest hij met een tweede plek genoegen nemen.

2018 Ryan Blaney
Ryan Blaney won het eerste segment.

Kyle Busch maakte ook geen vrienden met regerend kampioen Martin Truex Jr. Die verdween na een incident met Busch 70 ronden voor het einde in de muur. Joey Logano won het tweede wedstrijdsegment. Chase Elliott reed een wisselvallige wedstrijd, viel naar de negende plek terug. Voor Clint Bowyer werd het ook een teleurstellende wedstrijd. In de 500 ronden tellende race reed hij ruim 250 ronden aan de leiding, maar kwam uiteindelijk als zesde over de finish.

Ryan Blaney, die het openingssegment won, finishte achter Bowyer als zevende en versloeg Kevin Harvick in een fotofinish. Harvick eindigde als tiende, maar de SHR-rijder speelde na een lekke band eigenlijk geen rol van betekenis meer. Hij verloor zelfs meer dan twee ronden.

Kurt Busch Winners Circle
Kurt Busch won na 1.5 jaar weer in de Sprint Cup en kwalificeerde zich voor de Playoffs.

Uitslag
1. Kurt Busch Ford 500 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 500 ronden
3. Chase Elliott Chevrolet 500 ronden
4. Joey Logano Ford 500 ronden
5. Erik Jones Toyota 500 ronden
6. Clint Bowyer Ford 500 ronden
7. Ryan Blaney Ford 500 ronden
8. Alex Bowman Chevrolet 500 ronden
9. Jimmie Johnson Chevrolet 500 ronden
10. Kevin Harvick Ford 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet