GT

GT: GRT Lamborghini duo Perez Companc/Mapelli winnen GT Masters Zandvoort. Pech voor Dontje

De GRT combinatie Perez Companc/Mapelli won met een Lamborghini Huracan GT3 de eerste GT Masters-wedstrijd dit weekend op Circuit Zandvoort. Met een poletijd van 1.35.768 legde de Argentijn Perez Companc de basis voor een goede uitgangspositie. Achter de GRT Grasser Lamborgini Huracan GT3 eindigden de beide Montaplast by Land Motorsport Audi's.


2018 Lamborghini vrede
De vrede binnen het Grasser Racing Team duurde slechts één ronde.....

Tekst en Foto's Willem J. Staat

GRT Lamborgini duo Perez Companc/Mapelli winnen GT Masters Zandvoort
Met een voorsprong van 0.703 secs. versloeg het Lamborghini duo de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van de Zuid Afrikaanse broers Kelvin en Sheldon van der Linde. Direct na de start toucheerden de Lamborghini's van Perez Companc en zijn teamgenoot Mirko Bortolotti elkaar. Ook de herstart verliep niet vlekkeloos. De tweede Schnitzer BMW M6 GT3 van Dennis Marschall, de Ferrari van Luca Ludwig en Timo Bernhard knalden boven op elkaar. De KüS Team 75 Bernhard Porsche moest echter opgeven. Beide anderen konden hun weg vervolgen en werden als 22e en 27e geklasseerd.

2018 Indy Dontje
Geen mooie werkdag voor Indy Dontje

Tot aan zijn reguliere stop wist Perez Companc de leiding te behouden. Daarna nam Marco Mapelli met een omstreden pitstop de leiding over. Voor Perez Companc betekende het na de Lausitzring 2017 zijn tweede ADAC GT Masters overwinning. Voor de Italiaan Marco Mapelli betekende het zijn allereerste overwinning in de ADAC GT Masters.

2018 DVa Van  een 19e startplek naar een achtste algemeen. Een uitstekende prestatie van Dries Vanthoor en Florian Spengler voor het EPF by TECE Team.

De Zuid-Afrikaanse gebr. Van der Linde kwamen iets eerder dan hun teamgenoten Mies/Dennis naar binnen en profiteerden met een tweede plek. Voor Christopher Mies en Jake Dennis betekende het hun eerste podium dit seizoen. Op de Nürburgring moest Alessio Piccariello voor de Brit bij gebrek aan resultaat het veld ruimen. De BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS van de combinatie Markus Winkelhock/Mike David Ortmann eindigde als vierde.

2018 Treintje
De Phoenix Audi R8 LMS van de combinatie Hofer/Ellis verdedigde uitstekend.

Een prachtige strijd om de vijfde plek werd in het voordeel van de Phoenix Motorsport Audi R8 LMS van de combinatie Max Hofer/Phillipp Ellis beslist. Gedurende beide stints stond de No 5 Phoenix Audi R8 LMS onder druk maar er was voor de tegenstanders geen voorbijkomen aan. Alleen Mike David Ortmann slaagde er gedurende wedstrijdfase in om zijn collega merkgenoten voorbij te steken.

De combinatie Markus Pommer/Maximilian Götz eindigde in de HTP Mercedes als zesde. Daarachter volgde de Schnitzer BMW M6 GT3 van Timo Scheider/Mikkel Jensen.

Teleurstellend verliep het optreden van de combinatie Dontje/Buhk. Laatstgenoemde vergalloppeerde zich in een aanval op Phillip Ellis en ging in de rondte. Ook werd Buhk nog geraakt door de aanstormende Herberth Porsche van de Fransman Jaminet. Hij kon zijn weg vervolgen en de combinatie Robert Renauer/Mathieu Jaminet werd als 12e geklasseerd. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag had de No 99 Herberth Porsche 911 GT3 R ook al de nodige schade opgelopen. Zo zwaar dat er nieuwe onderdelen uit Stuttgart gehaald moesten worden. In de wedstrijd bleef de schade beperkt.

2018 Schnitzer 7
Top 10 resultaat voor de Schnitzer combinatie Scheider/Jensen.

Winnaar Perez Companc: "De wedstrijd was ontzettend hard en ik had een goede start. Marco wist te druk te weerstaan. De botsing met Mirko was ongelukkig en dit mag tussen twee teamgenoten niet geboren. Wij gaan dit intern oplossen."

Marco Mapelli: "Het heeft schitterend werk verricht en ons een fantastische auto gegeven. Tijdens de kwalificaties waren wij zeer snel en wisten die snelheid ook tijdens de wedstrijd te behouden. Op het einde moesten we wel op de banden letten. Maar ik ben erg verheugd."

2018 Twijfel
Twijfel bij de winnende combinatie. Na het winnen niet bepaald enthousiast. Mogelijk hangt er nog een zwaard van Damocles boven hun overwinning,

Uitslag
1. Ezequiel Perez Companc / Marco Mapelli – GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #19 .1.02.11.57
2. Jake Dennis / Christopher Mies – Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #29 + 0703 secs.
3. Kelvin van der Linde / Sheldon van der Linde – Montablast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #28 + 6.566 secs.
4. Mike David Ortmann / Markus Winkelhock – BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #24 + 27.650 secs.
5. Philip Ellis / Max Hofer – Phoenix Racing Audi R8 LMS #5 + 42.062 secs.
6. Maximilian Götz / Markus Pommer – MANN-FILTER Team HTP Mercedes-AMG GT3 #47 + 42.806 secs.
7. Mikkel Jensen / Timo Scheider – BMW Team Schnitzer BMW M6 GT3 #42 +47.357 secs.
8. Florian Spengler / Dries Vanthoor – EFP by TECE Audi R8 LMS #12 + 47.987 secs. +47.987 secs.
9. Rolf Ineichen / Christian Engelhart – GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #82 + 48.111 secs.
10. Ricardo Feller / Christopher Haase – BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #25 +48.560 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet