NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint Xfinity Bristol

Zevenmaal viste Kyle Larson voor een overwinning op Bristol achter het net. Viermaal in de Cup-series en driemaal in de Xfinity-series. Maar gisteravond behaalde hij eindelijk zijn eerste overwinning.

Kyle Larson  Justin Allgaier Foord City 300
Larson en Allgaier vertrekken vanaf de eerste startrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nascar

Kyle Larson wint Xfinity Bristol
Larson reed in de verlengde wedstrijd in totaal 202 ronden aan de leiding. Achter Larson volgden Christopher Bell en Justin Allgaier.

Kyle Larson: "Ik heb altijd gezegd dat ik hier enorm snel ben. Maar in alle vorige wedstrijden kwam ik altijd te kort. Over deze baan heb ik wat de long en short runs betreft veel geleerd. Het voelt ontzettend goed om hier op mijn favoriete baan eindelijk een keer gewonnen te hebben."

Na het tweede segment wist Larson zich naar voren te werken. In de 204e ronde greep hij voor de eerste maal de leiding. Nadat hij Christopher Bell gepasseerd was, was Larson nauwelijks nog te houden. Met nog 46 ronden te gaan reden Larson en Bell naast elkaar. Met nog 29 ronden te gaan, gingen beiden voor hun laatste stop naar binnen."

Christopher Bell: "Als het groen zou blijven dacht ik wel een kans te hebben. Maar door de neutralisatie maakte ik weinig kans. Bij de herstarts was Justin Allgaier erg goed, maar ook die maakte weinig kans."

Polesitter Kyle Busch domineerde het eerste wedstrijdsegment en reed al 11 tegenstanders op een ronde voordat een klapband een einde aan zijn aspiraties maakte. Kyle Busch: "Wat het rubberverbruik betreft zat ik op het randje. Ging iets te enthousiast de bocht in en drie ronden later klapte hij."

Kyle Larson Food City 300 Eindelijk een overwinning voor Kyle Larson op Bristol.

Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 310 ronden
2. Christopher Bell Toyota 310 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 310 ronden
4. Cole Custer Ford 310 ronden
5. Joey Logano Ford 310 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 310 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 310 ronden
8. Chase Elliott Chevrolet 310 ronden
9. Tyler Reddick Chevrolet 310 ronden
10. Matt Tifft Chevrolet 310 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet