Formule 1

Formule 1: Sainz neemt plaats van Alonso in bij McLaren

0388-6b8f-b16e-4bf79519333f 4000-2666-rgb-width-maximum

Nadat eerst het verhaal de ronde deed dat we in 2019 twee Spanjaarden bij McLaren zouden, neemt nu de ene Spanjaard de plaats van de andere in. Kort na het nieuws dat we Fernando Alonso volgend jaar niet meer in de Formule 1 zien, komt McLaren met het nieuws dat Carlos Sainz Jr zijn vervanger is. Daarmee heeft Sainz de reddingsboei gegrepen die hij nodig had toen hij bij Renault moest plaatsmaken voor Daniel Ricciardo.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport

De overstap van Ricciardo en het afscheid van Alonso heeft een tot dusver kalme F1-transfermarkt flink in beweging gebracht. Dat het nu een kwestie is van puzzelstukjes die achter elkaar op hun plaats gaan vallen, mag duidelijk zijn uit de snelheid waarmee McLaren heeft bekendgemaakt dat Sainz de plek van zijn landgenoot inneemt. Dat Sainz al klaarstond om bij McLaren in te stappen, lijkt een gerechtvaardigde conclusie, zeker toen Alonso verklaarde dat hij zijn besluit al veel eerder heeft genomen.

455a-43a6-7c8b-45d4a723b99a 4000-2666-rgb-width-maximum

De keuze van McLaren voor Sainz – en voor meer jaren – betekent dat het team uit Woking erin is geslaagd om de Spanjaard van zijn contractuele verplichtingen met Red Bull af te helpen. Door het wegvallen van Alonso's riante salaris kwam daar uiteraard ook een potje voor vrij. Dat Red Bull nu voor Pierre Gasly zal kiezen – dit seizoen een revelatie bij Toro Rosso – lijkt een uitgemaakte zaak.

Met Sainz aan boord – een bewezen snelle coureur die kan leveren – kan McLaren nu rustig nadenken over de tweede auto. Het verlengen van het contract met Stoffel Vandoorne, een rivaal van Sainz in de World Series by Renault, blijft een mogelijkheid, maar dat geldt ook voor de promotie van McLaren-junior Lando Norris vanuit de Formule 2.

cba4-0db4-6070-4038810a6ae4 4000-2666-rgb-width-maximum

Ook Esteban Ocon wordt nu in verband gebracht met McLaren, zeker nu diens team Force India is gered door de vader van Lance Stroll. Mercedes had Ocon (als Fransman) graag bij Renault willen plaatsen, maar de komst van Ricciardo stak daar een stokje voor. Ocon zelf liet intussen vanmiddag weten dat zijn promotie naar het team van Mercedes als een kwestie van tijd te beschouwen.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 16 augustus 2018 18:00

  Slappe hap zeg. Laatste kans voor Carlos...

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 augustus 2018 23:59

  McLaren lijkt dezelfde kant op te duikelen als Williams door geen echte toppers aan te trekken. Hoop wel dat ze Norris aantrekken, daar zal Sainz een hele kluif aan hebben.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet