NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick behaalt in Michigan zevende seizoensoverwinning

Stewart Haas Racing-coureur Kevin Harvick behaalde na een dominante voorstelling in Michigan zijn zevende seizoensoverwinning. In de 200 ronden tellende wedstrijd reed hij 108 ronden aan de leiding en was extreem dominant in de tweede helft.

Keelan Harvick
Na het behalen van zijn 44e overwinning zette Harvick zijn zoontje Keelan op de voorgrond.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing Media, NASCAR

Michigan Start

Start van een vrij tamme wedstrijd in op Michigan. Hamlin en Busch nemen de leiding.

Kevin Harvick behaalt in Michigan zevende seizoensoverwinning
Na het behalen van zijn zevende seizoensoverwinning zette Harvick zijn zoontje Keelan op de voorgrond. Voor Harvick betekende het tevens zijn 44e Cup zege. Achter Harvick volgden Brad Keselowski en Kyle Busch.

Polesitter Denny Hamlin nam de eerste 14 ronden de leiding maar werd al snel door teamgenoot Kyle Busch gepasseerd. Door een spin van Erik Jones moest er al na negen ronden geneutraliseerd worden. Kort daarna volgde in de 16e ronde de tweede toen Martin Truex Jr. en Rookie William Byron contact maakten en spinden. Truex Jr. wist zijn auto uit de muur te houden maar Byron liep de nodige schade op. Na de herstart nam Harvick voor de eerste maal de leiding van Kyle Busch over en pakte zijn eerste segment overwinning.


Kyle Busch
Kyle Busch: "Ik reed maar vijf ronden voor Kevin Harvick"

Na de herstart van het tweede wedstrijdsegment nam Jimmie Johnson voor één ronde de leiding. In de 68e ronde moest hij die alweer aan Kyle Busch afstaan. Een klapband van Ryan Blaney zorgde in de 74e ronde voor de vierde neutralisatie. Na deze herstart nam regerend kampioen Martin Truex Jr. tot aan de 110e ronde de kop. Truex Jr. moest om brandstof te besparen echter van het gas waardoor Harvick opnieuw de kop nam en zijn 12e segment overwinning dit seizoen behaalde.

Truex Jr. haalde zelfde de "segment break" nog niet eens. Hij ging naar binnen terwijl de pits al gesloten was en vervolgens was er ook nog een wiel niet goed vastgemaakt waarvoor het team bestraft werd.Ty Dillon zorgde in de 133e neutralisatie en raakte vervolgens de muur. Vervolgens nam Harvick tot aan zijn laatste reguliere stop de leiding.

Met zeven seizoensoverwinningen denkt Harvick gewoon aan het grote plaatje. Kevin Harvick: "Dit is een stressvolle zomer. Er is gewoon teveel politiek en er gebeurt gewoon teveel in de sport nu. Ik wil mij gewoon blijven focussen. Voor mij was deze overwinning erg belangrijk. Ik was voor 100 procent gefocust op mijn team en hou mij niet bezig met wat er verder allemaal binnen deze sport gebeurt. Dit is de enige manier waarop wij het benaderen. Mentaal is dit gewoon goed."

Een duidelijke hint richting de arrestatie van NASCAR's Brian France vorige week en die inmiddels door Jim France vervangen werd.Overigens reed Harvick met een auto die sinds Michigan vorig jaar niet meer gebruikt was. En die was super. De Stewart Haas Racing crew maakte gedurende de wedstrijd één klein foutje terwijl teamgenoot Clint Bowyer over het beste brandstofverbruik van eigenlijk iedereen beschikte. M.a.w. SHR Racing gaat dit seizoen duidelijk voor de titel.

Harvick Busch
Harvick op weg naar zijn 44e overwinning en zijn 21e bij Stewart Haas Racing.

Uitslag
1. Kevin Harvick Ford 200 ronden
2. Brad Keselowski Ford 200 ronden
3. Kyle Busch Toyota 200 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
5. Ryan Blaney Ford 200 ronden
6. Kurt Busch Ford 200 ronden
7. Aric Almirola Ford 200 ronden
8. Denny Hamlin Toyota 200 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
10. Joey Logano Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet