NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Mid Ohio. Katherine Legge valt bij debuut uit

Ondanks een spin en contact met een andere deelnemer kwam Justin Allgaier terug met het mes tussen de tanden en wist Austin Cindric acht ronden voor het einde van de eerste plek te verdringen. Katherine Legge maakte haar Xfinity debuut maar moest met motorproblemen opgeven.Start Mid Ohio
Start op Mid Ohio. Austin Cindric(22) wist zijn pole niet in een overwinning te verzilveren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier wint Xfinity Mid Ohio. Katherine Legge valt bij debuut uit
Polesitter Austin Cindric reed met zijn Ford Mustang in de 75 ronden tellende wedstrijd maar liefst 59 ronden aan de leiding maar gokte in de slotfase verkeerd door na een neutralisatie op oude banden door te gaan. Justin Allgaier koos voor vers rubber en Cindric moest na een fel duel de leiding uit handen geven.

Cindric gaf zich echter niet zomaar gewonnen en in de beslissende ronde wisselden hij en Allgaier driemaal van positie totdat laatstgenoemde definitief de leiding nam en met een voorsprong van 2.095 secs. als eerste over de streep ging.


Ryan Sieg Ook op een roadcourse zijn de Xfnity bolides spectaculair. Ryan Sieg over de curbstones.

Justin Allgaier: " Nadat ik er na een aanrijding met Cole Custer eerder in de wedstrijd vanaf ging, dacht ik eigenlijk dat ik kansloos was. Maar die bandenwissel was beslissend. We waren dit jaar al goed bezig en het is natuurlijk nog beter om op een roadcourse te winnen.
De 19-jarige Austin Cindric kwam voor zijn eerste Xfinity-overwinning gewoon twee seconden te kort. Wel won Cindric het tweede wedstrijdsegment. " Qua punten was het een fantastische dag maar we konden gewoon niet van een dominante auto profiteren" aldus Cindric.

Katherine Legge maakt op Mid Ohio haar NASCAR Xfinity-debuut voor het team van JD Motorsports maar viel in de 65e ronde met een opgeblazen motor uit. In de openingsfase reed Legge met regelmaat in de Top 15. Op 25 augustus komt Legge op Elkhart Lake voor de tweede maal in de Xfinity-series in actie
.
Voor viervoudig Xfinity-winnaar Christopher Bell werd het een teleurstellende dag. Hij lag gedurende lange tijd tweede maar viel na contact met Elliott Sadler naar de elfde plek terug. In de tussenstand van het kampioenschap behoudt hij een voorsprong van 17 punten op Daniel Hemric.

2018 Allgaier
Winnaar Justin Allgaier.

Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 75 ronden
2. Austin Cindric Ford 75 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 75 ronden
4. Matt Tifft Chevrolet 75 ronden
5. Ryan Truex Chevrolet 75 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 75 ronden
7. Cole Custer Ford 75 ronden
8. Spencer Gallagher Chevrolet 75 ronden
9. Alex Labbe Chevrolet 75 ronden
10. Ryan Reed Ford 75 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet