Groeten uit ...

Groeten van... de ADAC Masters Nürburgring

Foto 0

Afgelopen weekend vond op de Nürburgring de vierde ronde van het ADAC GT Masters kampioenschap plaats. Net als tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps een week geleden was het in de Duitse Eifel erg warm, wat flink wat vroeg van de conditie van de rijders - en natuurlijk ook van het uithoudingsvermogen van de fans op de tribunes. Gelukkig konden de hoge temperaturen de pret niet drukken. Autosport.nl was voor u aanwezig bij het ADAC feestje in de Groene Hel en volgde de verschillende activiteiten op de voet.

Tekst: Sandra Michiels
Foto's: Harry Michiels en Willem J. Staat

Foto 1

De GT Masters kent traditioneel een open paddock, zodat fans een gedetailleerd kijkje kunnen nemen in de keuken van de race teams. Op de foto prepareert een monteur van HB Racing een band voor de eerstvolgende trainingssessie.
  Foto 2

Ook is het mogelijk coureurs in het wild tegen te komen en een praatje met hen te maken. Wie een gesprek wil aanknopen met Maxi Götz moet overigens snel handelen, want sinds enige tijd beschikt Maxi over een elektrische step waarmee hij (het liefst zo hard mogelijk en op de ideale lijn) door de paddock scheurt.

Foto 3

GT Masters is een echt familie evenement. Veel ouders namen hun kroost mee om hen kennis te laten maken met de autosport. Hoeveel coureurs in spe zou dat afgelopen weekend opgeleverd hebben?
  Foto 4   Blijf van de auto van mijn baas F4 winner Krotten

Overigens moet de term 'familie evenement' in de breedste zin van het woord worden opgevat. Ook de viervoetige familieleden werden namelijk meegenomen naar de Nürburgring.
 

Reacties

  • 6
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 augustus 2018 11:44

  Weer erg leuk. Merci!

  • 5
  • 0
   
  Dirk 07 augustus 2018 12:35

  Geweldige Clio races! Die mis ik in Zandvoort.

  • 3
  • 0
   
  René de Boer 07 augustus 2018 12:49

  Dirk: nog minder dan twee weken geduld...

  • 2
  • 0
   
  Patrick84 07 augustus 2018 13:22

  Heb ontzettend veel zin in de ADAC GT Masters over minder dan 2 weken! 3 dagen lang lekker langs de baan :) En Dirk..... De Clio's komen dan ook ;)

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 augustus 2018 14:26

  Het was een mooi evenement, ik was er de zaterdag en de tribunes waren prima gevuld en er was genoeg te zien op en rond de baan. Ook fijn dat de pauzes tussen de verschillende klasses kort waren. Er was tussen 9u en 17u vrijwel constant actie op de baan. Volgend jaar ben ik er weer bij!

  • 0
  • 0
   
  driftje 11 augustus 2018 01:18

  Zo hoort een groeten uit te zijn, info over de races én een sfeerimpressie. Top geschreven!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet