Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Podiumresultaten voor Jaap van Lagen en Larry ten Voorde. Thomas Preining domineert

Een mammoet startveld in de Duitse Porsche Carrera Cup dit weekend. Voor de tweede maal sinds de Porsche World Cup op de Nordschleife was ook het Zweedse kampioenschap van de partij. De grid bestond uit maar liefst 44 auto's. Zowel Jaap van Lagen als Larry ten Voorde behaalden dit weekend podiumresultaten. De Oostenrijker Thomas Preining was dit weekend eveneens niet te verslaan.

PCC Start
E
en imposant gezicht. Zowel de Duitse als Zweedse Cup reden samen dit weekend.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Podiumresultaten voor Jaap van Lagen en Larry ten Voorde. Thomas Preining domineert
De confrontatie Duitsland – Zweden leverde een duidelijke overwinning voor de Duitse afvaardiging op. Preining ging in de eerste wedstrijd na 19 ronden als eerste over de finish en mocht uit handen van rallye-legende Stig Blomqvist de bekers in ontvangst nemen. Jaap van Lagen eindigde op 5.9 secs. achterstand als tweede achter Preining. Van Lagen: " Mijn plan was om Thomas direct bij de start te verslaan, maar ik kwam heel slecht weg en daarna was Thomas gewoon te snel." Achter Van Lagen volgde Larry ten Voorde op 2.8 secs. achterstand.

Larry ten Voorde: " Doordat ik bij de start een fout maakte verloor ik twee posities. En eigenlijk was er nauwelijks een gat maar ik bleef pushen en daardoor kon ik nog als derde eindigen. Vanaf een negende startplek wist de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Michael Ammermüller, nog als vierde te eindigen. Ook de jacht van de Luxemburger Dylan Pereira bleef niet onopgemerkt. Vanaf een twaalfde startplek wist de ABWT Lechner Racing als zesde te eindigen.

PCC Vla
Tweemaal een podium voor Jaap van Lagen.

Ook de tweede wedstrijd viel ten prooi aan Thomas Preining die zich als Porsche specialist begint te ontwikkelen. Thomas Preining: "Het beslissende moment viel eigenlijk in de sprint richting eerste bocht, in de slotfase moest ik nog een paar achterblijvers dubbelen maar ik bleef gefocust en liet mij niet uit mijn concentratie brengen." Voor de tweede maal mocht Preining uit handen van Stig Blomqvist de bekers in ontvangst nemen. Achter Preining eindigde Michael Ammermüller als tweede.

Michael Ammermüller: " Ik had een fantastische start. Hoewel ik probeerde om Thomas bij te houden was hij gewoonweg te snel." Jaap van Lagen kwam op 4,7 secs. achter Ammermüller over de finish. Jaap van Lagen: "Bij de start zat Ammermüller aan de buitenkant en had daardoor een betere lijn voor de tweede bocht." Achter Van Lagen eindigde de Noor Marius Nakken als vierde gevolgd door Larry ten Voorde. Maar wat Larry ook probeerde de Noor gaf de Nederlander in de slotfase van de wedstrijd geen schijn van kans en moest met een vijfde plek genoegen nemen.

Na zes van 14 wedstrijden voeren de beide Lechner teamgenoten Michael Ammermüller en Thomas Preining de tussenstand in het kampioenschap aan. Het verschil tussen beiden bedraagt negen punten. Ten Voorde staat op 43 punten achterstand als derde genoteerd.

Lennert Sundahl was in R1 de beste Scandinavische afgevaardigde en eindigde als 14e algemeen. In de tweede wedstrijd eindigde Pontus Frederiksson als 15e algemeen en was daarmee de beste gastrijder. Maar beiden uiteraard 1e in hun eigen klassement.

PCC Ten Voorde
Larry ten Voorde één van de meest spectaculaire Porsche rijders.

Uitslag R1
1. Thomas Preining (A/BWT Lechner Racing)
2. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
3. Larry ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
4. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
5. Henric Skoog (S/Raceunion)
6. Dylan Pereira (L/Lechner Racing)
7. Marius Nakken (N/MRS GT-Racing)
8. Robert Lukas (PL/Förch Racing)
9. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)
10. Lukas Ertl (D/Raceunion)

PCC Preining
Thomas Preining de rijzende Porsche ster.

Race 2
1. Thomas Preining (A/BWT Lechner Racing)
2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
3. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
4. Marius Nakken (N/MRS GT-Racing)
5. Larry ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
6. Henric Skoog (S/Raceunion)
7. Robert Lukas (PL/Förch Racing)
8. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)
9. Gustav Malja (S/Team Deutsche Post by Project 1)
10. Igor Walilko (PL/Raceunion)

Stand kampioenschap
1. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing), 123 punten
2. Thomas Preining (A/BWT Lechner Racing), 114 punten
3. Larry ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1), 80 punten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet