Sportscars

Sportscars: Robert Alon IMSA-pole-winnaar op Road America

180805 IMSA kwali Alon
Robert Alon zette de JDC-Miller-Racing-Oreca op pole op het circuit van Road America

De pole-position voor de Continental Tire Road Race Showcase op het circuit van Road America ging naar Robert Alon in de JDC-Miller-Motorsports-Oreca, waarmee er na Watkins Glen en Mosport dus voor de derde keer op rij een LMP2-auto vanaf de eerste startplaats voor een IMSA-race vertrekt. Renger van der Zande wist de Konica-Minolta-WTR-Cadillac DPi als vierde te kwalificeren. In de GTLM-klasse bezetten de beide fabrieks-Fords de erste startrij, met Dirk Müller in de nummer 66-Ford op pole. Patrick Long reed in de Wright Motorsports-Porsche de snelste kwalificatietijd in de GTD-klasse, waarin de nummer 33-Riley Motorsports-Mercedes van Ben Keating en Jeroen Bleekemolen als vijfde vertrekt. De auto kon na een zware crash van Keating in de vrije training op vrijdag en een nachtelijke reparatie van het team weer in de kwalificatie aantreden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

180805 IMSA kwali Zande
Vierde startplaats voor Renger van der Zande in de WTR-Cadillac DPi

Robert Alon ziet er met zijn lange haar en zijn baard eerder uit als een rocker, maar kan ook behoorlijk gas geven, zoals hij in de afgelopen jaren al in de PC-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA-sportwagenkampioenschap bewees. Nu behaalde de rijder met 'zilver'-status met een tijd van 1:51,933 minuten de in de gele JDC Miller Motorsports-Oreca, die hij deelt met de Zwitser Simon Trummer, zijn eerste pole-position in de prototype-klasse. Ricky Taylor kwalificeerde de nummer 7-Penske-Acura DPi als tweede, voor Colin Braun in de CORE-Autosport-Oreca en Renger van der Zande in de WTR-Cadillac DPi.

180805 IMSA kwali Dirk Muller
Derde pole op Road America voor Ford-rijder Dirk Müller

In de GTLM-klasse was Dirk Müller met een tijd van 2:02,479 minuten in de nummer 66-Ford het snelst, 0,171 seconden voor merkgenoot Ryan Briscoe in de nummer 67-Ford. Voor Müller was het na eerdere kwalificatiesuccessen in 2016 en 2017 de derde opeenvolgende pole-position op het circuit van Road America. De derde startplaats was voor Antonio García in de nummer 3-Corvette, voor Laurens Vanthoor, die in de slotfase in de nummer 912-Porsche de vierde tijd reed.

180805 IMSA kwali Wright
Patrick Long kwalificeerde de Wright-Porsche op pole in de GTD-klasse

Porsche-fabrieksrijder Patrick Long eindigde net als onlangs op Lime Rock bovenaan in de GTD-klasse, waarin de sessie eenmaal met de rode vlag onderbroken moest worden als gevolg van een crash van Francesco Piovanetti in de Squadra Corsa Garage Italia-Ferrari. Long kwam in de Wright-Porsche tot een pole-winnende tijd van 2:06,593 minute, waarmee hij de Oostenrijker Dominik Baumann in de nummer 14-3GT-Racing-Lexus maar liefst 0,257 seconden voor bleef. Madison Snow reed de derde kwalificatietijd in de Paul Miller Racing-Lamborghini. Bij het Riley Motorsports-team van Jeroen Bleekemolen en Ben Keating moest er hard worden gewerkt om de nummer 33-Mercedes-AMG GT3 weer op tijd te herstellen na een zware crash van Keating in de vrije training op vrijdag, maar in de tijdtraining liet Keating met de vijfde tijd zien dat de auto weer helemaal in orde is.

180804 IMSA Road America uitslag kwalificatie

180805 IMSA kwali Bleekemolen
Na de crash van vrijdag weer in orde: de Riley-Mercedes van Bleekemolen/Keating

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet