NASCAR

NASCAR: Penske-coureurs Logano en Keselowski zorgen voor Xfinity spektakel op Watkins Glen


Penske-coureur Joey Logano behaalde op Watkins Glen zijn 30e Xfinity-overwinning. Tevens betekende het zijn derde zege op Watkins Glen. In 2015 won Logano hier de Cup-wedstrijd.


Keselowski Preece start
Start van een boeiende Xfinity-wedstrijd op Watkins Glen

Tekst Willem J.Staat
Foto's NASCAR

Penske-coureurs Logano en Keselowski zorgen voor Xfinity-spektakel op Watkins Glen
Na de allerlaatste neutralisatie gingen Logano, Keselowsi en Ryan Preece met drie man tegelijk door Turn 1. Logano zat aan de binnenkant en maakte licht contact met Keselowski wiens auto hoog de lucht inging. Logano: "Eigenlijk ging ik nog niet eens voor een alles of niets poging. Ik dacht dat dit gewoon mijn beste kans was. Ik had een goede herstart en racete deur aan deur met hem. Na 2/3e van de bocht raakten we elkaar bij het uitkomen van de bocht. Eigenlijk was het niets. Zelfs de auto's waren nog niet eens uit balans."

Logano regen
Winnaar Joey Logano in de regen.

Keselowski herstelde direct en behield tot drie ronden voor het einde de tweede plek achter Logano. Beiden remden tegelijk en Keselowski spinde eraf. Logano verklaarde achteraf wel dat beiden de bocht iets te agressief benaderden.

Logano: "Hij zat dichtbij en wist ook dat dit zijn enige kans was. Toen hij aan de binnenkant zat moest ik er hard tegenaan. Ik kan niet namens hem spreken maar ik denk dat hij nog harder die bocht inging dan ik." Ook won Logano het eerste wedstrijdsegment.

Pitstops regen
Op de roadcircuits kunnen de NASCARs ook met regenbanden uit de voeten. Voor de vijfde maal in de geschiedenis werd er van regenbanden gebruik gemaakt.


Regenbanden op Watkins Glen
Voor de vijfde maal in de geschiedenis van de Xfinity-series moest er van regenbanden gebruik gemaakt worden toen er in de 28e ronde een regenbui het circuit overspoelde. Wel klaarde het weer snel en werd kon er weer naar slicks gewisseld worden. A.J. Allmendinger: "Het was werkelijk genieten. En zo moet het zijn. Regen en het houdt er weer mee op. Dit zijn elementen waarmee je moet kunnen omgaan. Eerder werd er van regenbanden gebruik gemaakt op Montreal 2008 en 2009, Road America 2014 en Mid Ohio 2016.

A.J. Allmendinger schoot tijdens de wedstrijd zijn pitbox voorbij en werd daarvoor bestraft. Hij viel naar de 26e plek terug en wist alsnog als tweede te eindigen waarbij wel een neutralisatie in zijn voordeel uitviel.Voor Christopher Bell zat er geen vierde achtereenvolgende Xfinity-series overwinning in. Sam Ard was de laatste coureur die hier in 1983 in slaagde.

Winnaar Logano Winnaar Joey Logano.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 82 ronden
2. A.J. Allmendinger Chevrolet 82 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 82 ronden
4. Ryan Preece Toyota 82 ronden
5. Aric Almirola Ford 82 ronden
6. Cole Custer Ford 82 ronden
7. Brandon Jones Toyota 82 ronden
8. Ryan Reed Ford 82 ronden
9. Christopher Bell Toyota 82 ronden
10. Brad Keselowksi Ford 82 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet