Clio Cup

Clio Cup Central Europe: Sebastiaan Bleekemolen beste Nederlander. Rentree Melvin de Groot

Tomas Pekar heeft op de Nurburgring de poleposition behaald voor de eerste wedstrijd van de Renault Clio Cup Central Europe van morgen. De Tjech, tevens leider in de tussenstand van het kampioenschap, was nipt sneller dan de Duitser Mackschin die daardoor genoegen moest nemen met de tweede plek op de eerste startrij. Sebastiaan Bleekemolen start morgen vanaf de vierde plaats en is daarmee zoals we gewend zijn de snelste Nederlander in het dikke veld van de Clio Cup Central Europe. Naast Bleekemolen start vanaf de tweede startrij de Pool Albert Legutko.

Tekst: Niels van der Peet
Foto: renault-sport.de


Met een veld van maar liefst 33 auto's doet de Clio Cup Central Europe oude 'Clio tijden' herleven tijdens hun derde weekend van dit seizoen.

clio.1


Onder de deelnemers ook weer de terugkerende Melvin de Groot, die sinds zijn zware crash op Oschersleben in april, met een keurige zesde plaats in de kwalificatie zijn rentree maakt. Extra mooi voor De Groot is dat zijn zesde plek in de kwalificatie de poleposition opleverde voor de tweede wedstrijd van morgen. De eerste 11 (bijna 12) zaten in de kwalificatie binnen een seconde van elkaar af, wat hopelijk een voorbode is van wederom twee mooie Clio wedstrijden.

De overige Nederlandse deelnemers zijn Michael Bleekemolen (P.14), Martijn Kool (P.22) en de twee rijders van Certainty Racing, te weten Lucas Groeneveld (P.20) en Tim Schulte (P.25).

Uitslag kwalificatie:
1. Tomas Pekar
2. Niklas Mackschin
3. Albert Legutko
4. Sebastiaan Bleekemolen
5.bSandro Soubek
6. Melvin de Groot
7. Rene Kircher
8. Andreas Stucki
9. Tomasz Magdziarz
10. Lisa Brunner
14. Michael Bleekemolen
20. Lucas Groeneveld
22. Martijn Kool
23. Tim Schulte

Allebei de races worden morgen verreden tijdens het ADAC GT Masters weekend op de Nurburgring. Een livestream vind je op de website : https://www.renault-sport.de/

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet