Formule 3

GP3 Series : Hubert behoudt leiding kampioenschap, allereerste GP3 zege MP Motorsport

boccolacci1

Tijdens de twee GP3 wedstrijden op de Hungaroring heeft de Fransman Anthoine Hubert zijn leidende positie in het kampioenschap behouden en zelfs weten uit te breiden. De rijder van het ART team eindigde in beide races op het podium (2x derde) waardoor zijn voorsprong in de titelstrijd nu is opgelopen tot 15 punten. Ook het Nederlandse MP Motorsport kende een meer dan uitstekend weekend in Hongarije, want de tweede race op zondag werd gewonnen door MP rijder Dorian Boccolacci. Het was de allereerste GP3 overwinning voor het team uit Westmaas.

Tekst: Niels van der Peet
Foto's: GP3 Series

Startrace1


RACE 1:
De eerste race van het weekend, zaterdag laat in de middag, werd een prooi voor Nikita Mazepin van het ART Grand Prix team. Gestart van P.2 nam de Rus brutaal de leiding over van zijn van pole gestarte teamgenoot Hubert die een beroerde start kende, want naast Mazepin kwam ook Leonardo Pulcini (Campos Racing) hem na de start direct voorbij. Mazepin bouwde vervolgens zijn voorsprong gestaag uit en kwam met een voorsprong van liefst 10.474 seconden op Pulcini als winnaar over de streep. De van Pole gestarte Hubert hield met de laatste plaats op het ereschavot de schade van zijn slechte start nog enigzins beperkt. Op de vierde plaats eindigde David Beckmann die in Hongarije zijn debuut maakte voor het team van Trident. De Duitser die eerder deze maand nog vervangen werd door Jannes Fittje bij het GP3 team van Jenzer Motorsport, reed van P.7 zeer verdienstelijk naar de vierde plek. MP Motorsport rijder Dorian Boccolacci behaalde in deze race een, zeker in de slotfase, zwaarbevochten achtste plaats wat hem de Pole Position opleverde voor race 2. Opmerkelijk in deze eerste race : De gehele wedstrijd konden de rijders geen gebruik maken van hun DRS systeem door een storing in het systeem.

mazepin

Uitslag Race 1:
1. Mazepin / ART / 35:38,823
2. Pulcini / Campos / +10.747
3. Hubert / ART / +12,735
4. Beckmann / Trident / +14.004
5. Tveter / Trident / +22.572
6. Ilott / ART / +26.584
7. Correa / Jenzer / +29.194
8. Boccolacci / MP / +39.335

RACE 2: Het team van MP Motorsport zal de tweede GP3 race op zondagmorgen wellicht niet snel meer vergeten, want het was Dorian Boccolacci die de allereerste GP3 overwinning in het bestaan van MP Motorsport behaalde. De Fransman, gestart van Pole Position, behield ondanks het heel even felle aandringen van Ilott en Correa in bocht 1, de leiding en stond deze niet meer af. Toen in de vierde ronde de DRS zones geactiveerd werden (het werkte vandaag wél!) had Boccolacci al een ´veilige´voorsprong van 3,4 seconden op de rest van het veld, waarmee hij ruim verwijderd was van een eventuele aanval met DRS van een van zijn achtervolgers.


Boccolacci

Uiteindelijk kwam Boccolacci met een voorsprong van 2,3 seconden op Ilott als winnaar over de finish, en was het opnieuw Hubert, gestart van P.6, die beslag legde op de derde plaats. Daarachter was het Pulcini die vanaf P.7 knap naar de vierde plaats reed en zo net als gisteren de best geklasseerde Camos Racing rijder werd. De enige vrouw in het GP3 veld, de Columbiaanse Tatiana Calderon, eindigde op de achtste plaats, waarmee de rijdster van Jenzen Motorsport haar eerste punt behaalde. De winnaar van race 1, Nikita Mazepin, kende geen prettige tweede race. Gestart van P.8 eindigde de Rus op een teleurstellende 12e positie.

Ook de GP3 rijders hebben nu even een pauze, welke duurt tot aan het weekend van 25/26 augustus als het seizoen verder gaat op Spa Francorchamps. Na Spa staan er dan nog drie weekenden op het programma, te weten Monza (2-9), Sochi (30-9), en Abu Dhabi (25-11).

Uitslag Race 2:
1. Boccolacci / MP / 27:27,055
2. Ilott / ART / +2.308
3. Hubert / ART / +3.944
4. Pulcini / Campos / +10.709
5. Correa / Jenzer / +12.673
6. Tveter / Trident / +12.970
7. Beckmann / Trident / +13.968
8. Calderon / Jenzer / +14.341
9.Piquet / Trident / +17.163
10.Menchaca / Campos / 18.412

Stand Kampioenschap:
1. Hubert 129 p.
2. Ilott 114p.
3. ulcini 99p.
4. Mazepin 98p.
5. Piquet 67p.
6. Alesi 66p.
7. Boccolacci 58p.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet