GT

GT: Nog vijf kanshebbers in Total 24 Hours of Spa

180729 14h 99
Wint Nicky Catsburg voor de tweede keer de Total 24 Hours of Spa?

Met nog zo'n twee uur te gaan in de Total 24 Hours of Spa zijn er nog steeds vijf auto's in dezelfde ronde: de nummer 34-Walkenhorst-BMW (Eng/Blomqvist/Krognes), de nummer 99-ROWE-BMW (Klingman/Catsburg/Sims), de nummer 25-Saintéloc-Audi (Winkelhock/Haase/Vervisch), de nummer 29-Land-Audi (K. van der Linde/S. van der Linde/Schmidt) en de nummer 4-Black Falcon-Mercedes (Engel/Buurman/Stolz). Daarbij heeft de Walkenhorst-BMW, die aan de leiding rijdt, één pitstop minder dan de ROWE-M6 (21 tegen 22), terwijl de Saintéloc-Audi zelfs pas 20 keer binnen stond. Hoe de strijd om de zege gaat uitpakken, zal niet in de laatste plaats afhangen van de vraag hoeveel neutralisaties er nog komen, en of de banden heel blijven. Gezien de enorme hoeveelheid brokstukken en andere ellende op de baan is dat laatste een belangrijk aspect.

Tekst: René de Boer (vanuit Francorchamps, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

180729 14h rubber
Stilleven, presented by Pirelli

Een team dat de afgelopen anderhalf uur al twee keer te maken kreeg met een lekke linker achterband, was het Black Swan-team van Jeroen Bleekemolen. Eerst met Mark Miller aan het stuur, vervolgens met Marc Lieb. Daarmee lijkt de kans op een podiumplaats in de Pro-Am-klasse voor het team definitief verkeken, de groen-zilverkleurige Porsche rijdt op de zesde plaats in de klasse. Een plaats daarvoor in de klasse, maar een stuk hoger in hert algemeen klassement, rijdt Niek Hommerson in de AF Corse-Ferrari met het nummer 53.

180729 14 Breukers
Rik Breukers is met de Barwell-Lamborghini op weg naar het podium in de Silver Cup

Kans op een klassepodium maakt Rik Breukers in de nummer 78-Barwell-Lamborghini, uitkomend in de Silver Cup. Dit team rijdt momenteel op de 20e plaats algemeen en is in een felle strijd verwikkeld met de nummer 12-Ombra-Lamborgini om de kop in de Silver Cup. Voor Rik Breukers, die de auto deelt met Michele Beretta, Martin Kodric en Sandy Mitchell, is de race echter al ten einde – en wel om een zeer curieuze reden, zo vertelde hij in gesprek met AUTOSPORT.NL: "Ik mag niet meer rijden, omdat bij mij de gordel telkens los raakt. Iedere keer na een rondje of tien, en alleen maar bij mij. Geen idee hoe dat komt, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, maar het team wil natuurlijk geen straf riskeren, dus we hebben besloten dat ik niet meer instap. Daarbij ging het juist heel goed: in mijn eerste stint had ik nog wat problemen met de banden, mede omdat we op oude banden reden, maar in de tweede stint kon ik de leiding in de klasse overnemen. In de nacht had ik wel weer problemen met de banden, waarschijnlijk hadden we een slechte set te pakken, en toen kwam de coderood, maar daarna ging het weer goed. We maken zeker nog kans op de overwinning in de klasse."

Steijn en Pieter Schothorst daarentegen zijn met de nummer 66-Attempto-Audi uit de race. Hier is een probleem met de koppeling de reden van uitval. "We konden niet meer naar de eerste versnelling", berichtte Steijn Schothorst.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet