Formula Renault 2.0

Formule Renault Eurocup: Winst voor Lundgaard en Martins op Spa-Francorchamps

eau-rouge-r2

De euforie bij MP Motorsport duurde maar kort. Op vrijdag reed Christian Lundgaard naar zijn tweede zege dit seizoen en pakte de koppositie met slechts één punt voorsprong op Yifei Ye. Op zaterdag herstelde de Chinees de rangorde weer in zijn voordeel. Na een derde plaats en de daarbij behorende punten heeft Ye zijn voorsprong voor de titel naar tien punten vergroot op de Deen Lundgaard, die in de tweede race niet kon overtuigen. Race twee werd een prooi voor de Fransman Victor Martins, die na een bliksemstart alleen nog maar hoefde af te rekenen met zijn R-ace GP teamgenoot Logan Sargeant.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Renault Sport

start-spa-r1


Race 1: Winst voor Christian Lundgaard in eerste race op Spa
De Formule Renault Eurocup was neergestreken op Spa-Francorchamps. Renault Sport Academy coureur Christian Lundgaard (MP Motorsport) won zijn tweede wedstrijd achter de safetycar, nadat de wedstrijd drie ronden voor tijd werd geneutraliseerd vanwege een crash van de racende dame Sharon Scolari bovenop de Raidillon. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) werd tweede. De derde podiumplaats, en dat voor het eerst, ging naar Oscar Piastri (Arden Motorsport). Door de winst van Lundgaard pakte de Deen de koppositie in de titelstrijd met slechts één punt voorsprong op de Chinees Ye.

Lorenzo Colombo (JD Motorsport) was de ster van de kwalificatie en mocht van poleposition starten met naast hem de 17-jarige Deen Christian Lundgaard van het Nederlandse MP Motorsport-team. Richard Verschoor (Josef Kaufmann Racing) mocht de eerste race vanaf een elfde plaats aanvangen. Jarno Opmeer (MP Motorsport) reed naar een 17de startplaats

Colombo had de beste start, gevolgd door een zij-aan-zij strijdend duo Lundgaard en Piastri. Lundgaard werd naar de buitenkant van de bocht gedwongen in de eerst La Source hairpin en kwam als derde weer de baan op. De Deen ontwikkelde zoveel snelheid door Eau Rouge dat hij op weg naar Les Combes aan de binnenkant naast de twee koplopers terecht kwam en als koploper de bocht inging. Er ontstond een grote kopgroep, waar om elke meter werd gestreden. Les Combes werd in deze wedstrijd de plaats waar de beslissingen vielen. Piastri pakte daar de koppositie terug op Lundgaard, gevolgd door de oprukkende Yifei Ye. Poleman Colombo was inmiddels teruggezakt naar een achtste positie. Richard Verschoor had zich opgewerkt naar een negende plaats. Piastri kon niet lang genieten van de koppositie na een foutje in de tweede Les Combes bocht, waar hij met de wielen buiten de baan kwam en Lundgaard en Ye voor moest laten gaan.
Een fantastisch strijd volgde om de podiumplaatsen. Door een extreem late uitremactie pakte Piastri aan de binnenkant van La Source de tweede plaats terug. Driedik streden de koplopers op weg naar Les Combes, waarbij Ye de tweede plaats weer terugpakte. Ook vierde man Arthur Rougier begon zich te bemoeien met het gevecht voor een podiumplek. Door de felle strijd om de tweede plaats profiteerde Lundgaard en nam wat afstand.

Jammer dat de geweldige acties in de top tien niet voortgezet konden worden. Sharon Scolari verloor haar wagen bovenop de Raidillon en raakte hard de bandenstapels. Het niveau tussen de de top en de achterste rijders is groot in deze klasse. Aan de ene kant rijders die zich met alle middelen naar hogere klassen willen racen ten opzichte van de mindere veldvullers. Safetycar de baan op, maar het was al snel duidelijk dat de wagen niet snel kon worden weggesleept en dat er schade was aan de bandenstapels en vangrail. De rode vlag was onvermijdelijk. De race werd gestopt met Lundgaard als winnaar. Richard Verschoor werd als achtste geklasseerd en Jarno Opmeer als twaalfde.

  juichen-lundgaard-r1


Uitslag Race 1

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 01 augustus 2018 23:31

    Richard Verschoor wijt de matige resultaten (8e en 10e) alweer aan het gebrek aan snelheid in de auto. Heeft hij thuis soms geen spiegel hangen?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet