NASCAR

NASCAR: Derde achtereenvolgende Xfinity zege voor Christopher Bell in spectaculaire Iowa race

Christopher Bell behaalde in Iowa zijn derde achtereenvolgende Xfinity zege in een vrij spectaculaire wedstrijd. Vanwege een crash tussen Matt Tifft en Max Dullmann moest de wedstrijd kort voor het einde met ruim 17 minuten onderbroken
worden
.

Christopher Bell Derde achtereenvolgende overwinning voor Christopher Bell in Iowa.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Derde achtereenvolgende Xfinity zege voor Christopher Bell in spectaculaire Iowa race
In een eindsprint richting finish kreeg Bell via zijn spotter te horen dat hij "clean" was. Runner Up Justin Allgaier dacht daar echter anders over. "Hij reed gewoon bij me naar binnen en trachtte me in de muur te drukken. "

Bij de voorgaande herstart ging Allgaier snel van P4 naar P1, maar had er vanwege de crash tussen Tifft en Dullmann weinig baat bij.

Bij de laatste herstart ging Bell echter van P4 naar P1 en was ervan overtuigd niets verkeerds gedaan te hebben. Christopher Bell: "Gedurende onze gehele carrières hebben wij vanaf het dirt tegen elkaar geracet. Ben erg verbaasd dat hij kwaad op mij is. Denk niet dat ik iets bijzonders gedaan heb. Ik ga later wel even met hem praten. Eerder in juni eindigde Bell als tweede achter Allgaier die hij vrijwel de gehele wedstrijd stalkte.

Elliott Sadler Finchem
Routinier Elliott Sadler eindigde als zesde.

Christopher Bell: " Hopelijk heb ik van hem voldoende respect verdiend sinds dat we de laatste keer hier waren. Ik reed ruim 150 ronden achter hem en beschouw mijzelf als een "clean racer". Ik heb geen vuile trucjes uitgehaald. Maar als ik hem geraakt had was dit zeker niet de bedoeling."

Justin Allgaier: "Bij de laatste herstarts met vier auto's naast elkaar kun je nauwelijks betere wedstrijden verwachten. Zeker omdat de fans hier een fantastische finish hebben gezien. Alle eer aan Bell voor de laatste geslaagde inhaalpoging. Als het je dag is, is het gewoon je dag. Het is niet gemakkelijk om dit soort wedstrijden te winnen."

Op een gegeven moment lag Bell zelfs met een voorsprong van vijf seconden aan de leiding maar de JGR Rijder had een "natron escape" toen Chase Briscoe recht voor hem spinde."

Bell's crewchief Jason Ratcliff kon zich nauwelijks herinneren zo'n spannende wedstrijd gezien te hebben. "Ik wist wel dat hij een plannetje had. Maar ik wist niet wat voor. We kunnen in ieder geval opgelucht adem halen."Sinds Dale Earnhardt Jr. in 1999 wist er geen enkele Xfinity-coureur meer een hattrick te boeken. In totaal reed Bell 94 van 254 ronden tellende wedstrijd aan de leiding.


2018 Cole CUSTER
Cole Custer eindigde met de Mustang als negende.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 257 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 257 ronden
3. Kyle Benjamin Toyota 257 ronden
4. Ross Chastain Chevrolet 257 ronden
5. John Hunter Nemechek Chevrolet 257 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 257 ronden
7. Ryan Reed Ford 257 ronden
8. Ryan Truex Chevrolet 257 ronden
9. Cole Custer Ford 257 ronden
10. Chase Briscoe Ford 257 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet