IndyCar

Indycar: Derde Pole dit seizoen voor Alexander Rossi in Mid Ohio

Andretti-coureur Alexander Rossi wist de pole hegemonie van Team Penske dit seizoen te doorbreken. In de Firestone Fast Six had Rossi er slechts minder dan twee minuten voor het einde voor nodig om de pole te grijpen. Eén ronde was voldoende.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Rossi Mid O
Minimale rijtijd voor Alexander Rossi in Mid Ohio maar toch een fantastische pole.

Derde pole dit seizoen voor Alexander Rossi in Mid Ohio
Met een tijd van 1.04.6802 secs. pakte Alexander Rossi zijn derde seizoenspole. Penske-coureur Will Power kwalificeerde zich met een tijd van 1.04.8939 als tweede. Rossi's teamgenoot Ryan Hunter Reay verwees regerend kampioen Josef Newgarden naar de vierde startplek. Robert Wickens leverde andermaal een goede prestatie door zich als vijfde te kwalificeren. Wel liet Wickens eerder deze week weten dat hij in het duel met Simon Pagenaud in Toronto veel geleerd had en toch op een iets andere wijze gaat racen.Oud F-1 coureur Max Chilton kwalificeerde zich verrassend als zesde en bezorgde Carlin Motorsport voor de eerste maal dit seizoen een plek in de Firestone Fast Six.
  Will Power
Tweede startplek voor Penske-coureur Wil Power.

Zowel Sebastien Bourdais als James Hinchcliffe kenden de nodige problemen. Bourdais ging in Turn 2 de bandenstapels in en start morgen als laatste terwijl Hinchcliffe net na het neerzetten van zijn snelste tijd eveneens de bandenstaples in gleed. Bourdais: " Dit probleem heeft zich al eerder voorgedaan. De voorremmen blokkeren eerder als de achterremmen. En ik heb nog niet eens zo hard geremd. Bijzonder frusterend dit."

Hinchcliffe start morgen als tiende. Juist op het moment dat Hinchcliffe de bandenstapels in gleed bevond Scott Dixon zich in een snelle ronde. Titelkandidaat Dixon kwam niet verder dan een negende startplek.

Ryan Hunter Reay
Ryan Hunter Reay kwalificeerde zich als derde.

In de optie van Graham Rahal moet Indycar duidelijk iets aan haar reglement veranderen. Hoewel hij zich als zevende kwalificeerde kwam er door het Hinchcliffe incident eveneens een voortijdig einde aan zijn snelle ronde.

2018 Kwalificatie Mid Ohio
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet