DTM

DTM: Bedrijf achter Aston Martin-team R-Motorsport sluit joint-venture met HWA, DTM als volgende stap?

180726 Aston
Het R-Motorsport-team is sinds dit jaar actief in de Blancpain GT Series, dit weekeinde in Spa

HWA en AF Racing AG, de onderneming achter het Aston Martin-team R-Motorsport, dit weekeinde actief tijdens de Total 24 Hours of Spa, maakten vanavond bekend een joint-venture te zijn aangegaan. Al een tijdlang doen geruchten de ronde, dat R-Motorsport met Aston Martin in de DTM zou kunnen stappen, mogelijk met een chassis dat door HWA wordt gebouwd. Bij de onderneming van Hans Werner Aufrecht in Affalterbach is natuurlijk op basis van de langdurige positie als Mercedes-Benz-fabrieksteam in de DTM onnoemelijk veel ervaring in de serie aanwezig. Die geruchten krijgen door de aankondiging van vanavond natuurlijk een nieuwe basis.

Tekst: René de Boer (vanuit Francorchamps, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De officiële lezing in het persbericht is dat de nieuwe joint-venture is gericht op "het vestigen van een strategische innovatieve partnerschap voor ontwikkelingsprojecten in de autosport en de automobielindustrie in het algemeen". Hiertoe bundelen AF Racing AG en HWA AG hun krachten in de nieuwe onderneming.

AF Racing AG behoort tot een groep van ondernemingen die eigendom zijn van twee Zwitserse artsen, dr. Andreas Baenziger en dr. Florian Kamelger. Ook het Aston Martin-dealerschap in de Zwitserse stad St. Gallen maakt deel uit van deze groep, die tevens als strategisch partner van Aston Martin Lagonda en Red Bull Technologies optrad bij het project van de Aston Martin Valkyrie, de door Adrian Newey ontworpen hypercar.

Al eerder deden geruchten de ronde over een mogelijke deelname van het R-Motorsport-team met een Aston Martin aan de DTM vanaf 2020. Dit project zou naar verluidt onafhankelijk van de Aston Martin-fabriek en de autosport-divisie Prodrive worden doorgevoerd, maar wel met ondersteuning vanuit Honda (de nieuwe motorenpartner van het Red Bull-team in de Formule 1, waar Aston Martin ook bij betrokken is), Red Bull en dus vanuit HWA.

Voor HWA zou een nieuw DTM-project de garantie van werkgelegenheid voor de vele medewerkers betekenen, iets wat na het aangekondigde einde van het bestaande project met Mercedes-AMG na afloop van het huidige seizoen tot dusver nog zeer in twijfel werd getrokken. Logisch geredeneerd is het nu al te laat om een nieuw project voor 2019 van de grond te krijgen, dus de komst van R-Motorsport in 2020 ligt voor de hand. Wellicht is er echter ook de mogelijkheid van enkele gastraces in 2019. Interessant: Wolfgang Schattling, jarenlang hoofd communicatie voor Mercedes in de DTM, vervult deze rol nu bij R-Motorsport, terwijl ook de jarenlange Mercedes-sportdirecteur Norbert Haug vanavond tijdens de trainingen voor de Total 24 Hours of Spa in de pitbox van R-Motorsport werd gezien.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 26 juli 2018 21:32

  R-Motorsport is toch eigendom van vader en zoon Horner?

  • 0
  • 0
   
  ace1 26 juli 2018 22:12

  @René de Boer is er ook al iets bekend wie de 2 liter turbo motor leverancier voor Aston Martin in het DTM is?

  • 0
  • 0
   
  ace1 26 juli 2018 22:16

  @Racing-Fan, R-Motorsport is niet eigendom van vader en zoon Horner. Arden Motorsport is eigendom van vader en zoon Horner. https://www.arden-motorsport.com/team

  • 0
  • 0
   
  ace1 26 juli 2018 22:18

  @Racing-Fan, wat ik begrijp is dat R-Motorsport een samenwerkingsverband heeft met Arden Motorsport. http://www.r-motorsport.com/start.html

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 26 juli 2018 22:41

  R-Motorsport is eigendom van de beide Zwitsers dr. Andreas Baenziger en dr. Florian Kamelger. Ze hebben het runnen van het raceteam inderdaad uitbesteed aan Arden, dat wordt gerund door Garry Horner, de vader van Christian Horner. En voor wat betreft de motor: Honda heeft een dergelijke krachtbron, die nu al wordt gebruikt in het Japans Super GT-kampioenschap, maar naar ik begreep heeft ook HWA al een concept voor zo'n motor in huis. Dat is minder ver gezocht dan het lijkt: er bestaat al een samenwerking op motorengebied tussen Aston Martin en Mercedes.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet