Porsche Cups

Porsche Supercup: Nick Yelloly naar onbedreigde start-finish overwinning op de Hockenheimring

start-hockenheim

Nick Yelloly is de eerste coureur die dit seizoen voor de tweede maal plaats mocht nemen op de hoogste trede van het podium. In een vrij matte race won de Brit, na een prima start vanaf de poleposition, onbedreigd voor de Italiaan Mattia Drudi en Michael Ammermüller. De Duitser is nog wel koploper in de titelstrijd, maar hij ziet Yelloly naderen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: RaceCam.de

De kwalificatie had voor de nodige verschuivingen gezorgd. Op een halfnatte baan verraste Mikkel O. Pedersen (MRS GT-Racing) met een tweede plaats op de grid, nog knapper was het dat de Deen nog nooit op de Hockenheimring had gereden. Michael Ammermüller startte vanaf de vijfde plaats. Jaap van Lagen had zich weliswaar naar een achtste tijd gekwalificeerd maar kreeg daar bovenop nog vijf plaatsen gridstraf vanwege zijn rijgedrag op Silverstone. Larry ten Voorde stelde teleur, had duidelijk de verkeerde keuze gemaakt tijdens de kwalificatie en mocht vanaf een dertiende plaats vertrekken.
  sptzkehre-porsche

Na de start was het al gelijk duidelijk dat niemand in de buurt zou komen van Yelloly. Daarachter werd de druk op Pedersen opgevoerd door Drudi, die de Deen in de derde ronde wist in te halen. Daarachter haalde Ammermüller heel gemakkelijk in één manoeuvre zijn teamgenoot Thomas Preining en Pedersen in. Ook veel strijd tussen de beide Nederlanders, die vochten om elke meter rond de negende plaats. Bij het uitkomen van de de Hairpin wisselden de twee Porsches van Jaap van Lagen en Larry ten Voorde verf uit, waarbij Ten Voorde naar buiten werd gedwongen en een plaats verloor. Beide rijders waren zo aan het knokken met elkaar dat zij de aansluiting verloren met de Porsches voor hen.

In het verloop van de race was er geen strijd meer om de podiumplaatsen. De onderlinge afstanden waren te groot geworden voor nog wat spektakel. Preining en Dylan Pereira gingen nog voorbij aan Pedersen. Van Lagen remde aan de binnenkant van de hairpin Igor Walilko uit, die naar buiten werd gedrongen en Ten Voorde raakte. De wedstrijdleiding bepaalde achteraf dat Van Lagen schuld had aan deze actie en hij werd opnieuw bestraft. Zijn achtste finishplek werd omgezet naar een dertiende. Larry ten Voorde kwam als eerste rookie op plaats negen over de finish, maar verloor wel enige plekken in de algemene stand.

  porsches-hockenheim

Voor de zesde ronde reizen de Porsches naar de Hongaarse Hungaroring, waar komende zondag de titelstrijd wordt voortgezet.
  podium-porsche

Uitslag:

1. Nick Yelloly (FACH AUTO TECH) 14 ronden in 24:00.748
2. Mattia Drudi (Dinamic Motorsport) +3.615
3. Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) +7.155
4. Thomas Preining (BWT Lechner Racing) +11.799
5. Dylan Pereira (Momo Megatron Lechner Racing) +13.472
6. Mikkel O. Pedersen (MRS GT-Racing) +14.008
7. Julien Andlauer (martinet by ALMERAS) +14.250
8. Zaid Ashkanani (MRS GT-Racing) +17.348
9. Larry ten Voorde (Rookie) (Team Project 1) +18.644
10. Igor Walilko (MSG Huber Racing) +20.305
13. Jaap van Lagen (FACH AUTO TECH) +21.936

Stand na vijf races:
1. Michael Ammermüller 81
2. Nick Yelloly 76
3. Dylan Pereira 58

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet