Formula Renault 2.0

Formula Renault Eurocup: Max Fewtrell en Victor Martins verdelen de winst op de Red Bull Ring

podium-r1

Richard Verschoor is weer terug van bijna weggeweest. Onze 17-jarige landgenoot reed zich in de kijker met een tweede plek, zijn eerste podium dit seizoen, op zaterdag en een vierde plaats in de tweede race. Het optimisme is weer terug, nadat zijn Josef Kaufmann Racing team een volledig nieuwe auto had opgebouwd die de snelheid weer helemaal terug bracht. Na helemaal weggeweest te zijn maakte Jarno Opmeer zijn rentree dit seizoen. De MP Motorsport-rijder moest na een teleurstellende kwalificatie genoegen nemen met een 19de plaats in de eerste race en een opgave na motorische problemen in de tweede. Max Fewtrell en Victor Martins wonnen de twee wedstrijden. Een niet zo succesvol weekend voor Yifei Ye, die na een achtste en vijfde plaats, Christian Lundgaard in de titelstrijd tot zes punten zag naderen.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: Renault

R1: Podiumplaats voor Richard Verschoor
Eindelijk podiumsucces voor Richard Verschoor (Josef Kaufmann Racing) die dit seizoen een moeilijke start meemaakte. Onze landgenoot werd tweede achter Max Fewtrell (R-ace GP). Ondanks verwoede pogingen van Verschoor was Fewtrell, die vanaf pole mocht starten, te snel en reed naar zijn derde overwinning van dit seizoen. De laatste podiumplaats was er voor rookie Lorenzo Colombo (JD Motorsport). De race werd vanwege hevige regenval op de Red Bull Ring gestopt, waardoor er halve punten werden uitgedeeld voor de titelstrijd.
Max Fewtrell behield na de start de leiding voor Richard Verschoor en Lorenzo Colombo. Achter dit drietal ging het er nogal stevig aan toe na de start. De safetycar moest verschijnen nadat Logan Sargeant, Alexander Smolyar, Clément Novalak (Josef Kaufmann Racing) en Sami Taoufik (Arden Motorsport) elkaar raakten.
  r1-fr-red-bull


Bij de herstart pakte Max Fewtrell geleidelijk wat meer afstand op zijn achtervolgers. Neil Verhagen was met een indrukwekkende opmars bezig. Na al drie wagens bij de start te passeren haalde de Red Bull Junior Team-rijder daarna Oscar Piastri en Christian Lundgaard in om uiteindelijk als vierde geklasseerd te worden.

  regen-red-bull


In de dertiende ronde gingen de hemelsluizen open boven de Red Bull Ring. De safetycar moest voor de tweede keer de wagens opvangen. De omstandigheden werden er echter niet beter op, zodat de race werd gestopt.

Uitslag race 1

martins-wint

R2: Eerste winst voor Victor Martins
Victor Martins (R-ace GP) werd met zijn eerste winst de zevende verschillende winnaar in tien races dit seizoen. Zijn teamgenoot, de winnaar van de eerste race Max Fewtrell, deed goede zaken met een tweede plaats. Christian Lundgaard (MP Motorsport) mocht als derde op het podium plaatsnemen, nadat Lorenzo Colombo (JD Motorsport) na de race bestraft werd. Richard Verschoor kon ditmaal geen vuist maken, maar was blij met zijn vierde plaats. Jarno Opmeer moest met technische problemen de strijd staken. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) blijft nog steeds koploper in het kampioenschap, maar Lundgaard is tot slechts zes punten genaderd. Het wordt nog heel spannend in de strijd om de titel.

Na de start had Lorenzo Colombo het voordeel in de eerste bocht, maar de Italiaanse rijder ging te wijd waarvan Victor Martins optimaal profiteerde en de leiding pakte. Ook Fewtrell had een prima start en ging ten koste van Lundgaard naar de derde plaats. Alex Peroni (MP Motorsport) had even de vijfde plaats te pakken, maar Richard Verschoor heroverde deze plek.

  strijd-fr


De openingsronden kenden een spannende strijd met verschillende gevechten door het gehele veld. De top vijf nam afstand, mede geholpen door de heftige onderlinge strijd achter hen tussen Peroni, Yifei Ye, Neil Verhagen, Oscar Piastri, Logan Sargeant en Frank Bird.

Aan kop reden vijf wagens met kleine verschillen, maar toch te groot voor onderlinge inhaalacties. De posities bleven tot aan de finish gelijk. Victor Martins won voor Lorenzo Colombo, die bestraft werd met tien seconden extra voor het maken van een te vroege start. De Italiaan zakte daardoor buiten het podium naar een zesde plaats. Max Fewtrell werd de nieuwe tweede man met Christiaan Lundgaard daarachter die naar het podium doorschoof. Richard Verschoor, die na alle problemen dit jaar eindelijk van zich liet spreken, werd vierde voor kampioenschapsleider Yifei Ye.

(Lees hier het verhaal van Richard Verschoor)

  start-race2

Uitslag Race 2


STAND

Reacties

    • 0
    • 0
     
    ace1 23 juli 2018 17:14

    Ik heb de geruchten gehoord dat Richard Verschoor voor dit weekend een nieuw chassis gekregen heeft, klopt dit?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet