GT

GT4 European Series: CMR scoort met nieuwe Alpine GT4 eerste overwinning op Spa-Francorchamps

20180722 GT4Series R2 leiderssilver


CMR heeft tijdens de SRO Speedweek op Spa-Francorchamps, in de tweede race van de GT4 European Series, de eerste overwinning behaalt voor de nieuwe Alpine A110 GT4. Stéphane Tribaudini en Pierre-Alexandre Jean begonnen de wedstrijd op polepositie en rolden 23 ronden later als eersten onder de finishvlag door. Het Bullitt Racing-duo Stephen Pattrick en Andy Meyrick behaalden hun eerste Pro-Am overwinning, terwijl gaststarter Moritz Kranz de Am-klasse won.

Tekst: Sandra Michiels/PR
Foto's: PR

20180722 GT4Series R2 35

CMR Alpine A110 GT4 wint Silver Cup op Spa-Francorchamps

Pierre-Alexandre Jean had de #35 Alpine A110 GT4 van CMR op polepositie gekwalificeerd voor de tweede race van het Spa-weekend en hij slaagde er in om bij het aanremmen van de La Source-hairpin de leiding te behouden. Op weg naar Raidillon werd de jonge Franse coureur achtervolgd door Stuart Middleton, Ricardo van der Ende, Nicolaj Møller-Madsen en Andy Meyrick, evenals de twee V8 Racing Chevrolet Camaro's. Al snel bleek echter dat alleen Middleton's Ginetta in staat was om in de buurt te blijven van de nieuwe Alpine.

Achter de top drie werd veelvuldig van positie gewisseld waardoor Meyrick na enige tijd op de vierde plaats overall belandde, terwijl iets verder naar achter in het veld Reinhard Kofler voorbij ging aan Max Koebolt om zo de vijfde plaats in de Silver Cup op te eisen. Bij het openen van het pit window was de top drie nog altijd onveranderd en was het HHC Motorsport's Stuart Middleton die als eerste de pits opzocht. Jean kwam een ronde eerder naar binnen dan de andere koplopers, maar toen zijn teamgenoot Stéphane Tribaudini de baan weer opreed lag de Alpine nog altijd aan de leiding.

HHC Motorsport-coureur Will Tregurtha slaagde er na de pitstops niet in om Tribaudini's Alpine in te halen, maar ondanks het feit dat hij genoegen moest nemen met de tweede plaats zag Tregurtha zijn positie in de slotronden van de race steeds rooskleuriger worden. Eerst moest de #10 McLaren van Equipe Verschuur namelijk opgeven in de pits en niet veel later viel ook de #5 Phoenix Racing Audi uit, waardoor titelopponenten Nicolaj Møller-Madsen en Milan Dontje in race 2 puntloos bleven.

  20180722 GT4Series R2 55


Na 23 ronden kwam Tribaudini als eerste over de finish en scoorde daarmee de eerste overwinning voor de nieuwe Alpine A110 GT4. Tregurtha kwam als tweede aan de meet, 8,145 seconden achter Tribaudini. Simon Knap eiste in zijn #1 MDM Motorsport BMW de derde plaats op. Selleslagh Racing Team, True Racing en Team GT completeerden de top zes van zowel het algemene als het Silver Cup klassement.

Eerste zeges voor Bullitt Racing en Muehlner Motorsport
Na een uitstekende kwalificatiereeks stelde Bullitt Racing vandaag haar eerste Pro-Am overwinning veilig, nog geen 18 maanden na de oprichting van het team. Andy Meyrick vocht een stevige strijd uit aan de kop van het veld, voordat hij de auto overdroeg aan zijn teamgenoot en Bullitt Racing eigenaar Stephen Pattrick. Pattrick maakte geen enkele fout en finishte met zijn #33 Mercedes-AMG GT4 op de achtste plek overall.

De #18 V8 Racing Chevrolet Camaro van Wolf Nathan en Nicky Pastorelli pakte de tweede plaats, het beste resultaat van het seizoen voor het Nederlandse team en het allereerste podium voor de Amerikaanse muscle car in de GT4 European Series. Nathan finishte een kleine vier seconden achter de Pro-Am winnende Mercedes. Schwede Motorsport haalde opnieuw het podium, met een derde plaats voor Rudolf Schulte en Dominik Schraml in hun #15 Porsche Cayman. De #38 3Y Technology BMW, de #13 Schwede Motorsport Porsche en de #97 Lestrup Racing Team BMW maakten de top zes in de Pro-Am categorie compleet.


20180722 GT4Series R2 69

Moritz Kranz pakte in zijn tweede race in de GT4 European Series direct zijn eerste Am-zege. De Meuhlner Motorsport-coureur startte de wedstrijd van bijna achteraan de grid en wist uiteindelijk als zevende overall aan de finish te komen. Niki Leutwiler, de winnaar van de eerste race, pakte de tweede plaats en daarmee ook de leiding in het Am-kampioenschap, aangezien de #76 Autorlando Sport Porsche geen punten wist te scoren. De #39 3Y Technology BMW van Gwenael Delomier en Sylvain Debs completeerde het podium.

Uitslag GT4 European Series race 2

Tussenstand Silver Cup
1. William tregurtha/Stuart Middleton 97
2. Milan Dontje/Nicolaj Møller-Madsen 84
3. Simon Knap/Max Koebolt 77

Tussenstand Pro-Am klasse
1. Marc Basseng/Phillip Bethke 93
2. Patrick Zamparini/Mor Csaba 89
3. Hamza Owega/Markus Lungstrass 58

Tussenstand Am klasse
1. Alessandro Giovanelli/Ghezzi Giuseppe 103
2. Niki Leutwiler 101
3. Eric Mouez/David Loger 77

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet