NASCAR

NASCAR: Christopher Bell wint Xfinity New Hampshire

Na een prachtig duel met oud Cup-kampioen Brad Keselowski behaalde JGR-coureur Christopher Bell zijn tweede achtereenvolgende Xfinity-overwinning. Vorige week versloeg hij in Kentucky oud kampioen Kyle Busch.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Christopher Bell New Hampshire
Christopher Bell aan de leiding in New Hampshire gevolgd door Keselowski. Een prachtige wedstrijd.


Christopher Bell wint Xfinity New Hampshire
Voor het niet bijwonen van rijders briefing werd Penske-coureur Brad Keselowski naar de laatste startrij teruggezet. Niet dat het veel uitmaakte want hij stormde al snel door het gehele veld heen en vond aansluiting bij de koplopers. Keselowski zag zelfs zijn vierde seizoensoverwinning in het verschiet liggen. Maar in de laatste 18 ronden beschikte Bell net over iets betere banden. In de laatste drie ronden kleefde Keselowski aan Bell's bumper maar had geen schijn van kans.

Brad Keselowski: "Van mijn linker achterband was eigenlijk nog weinig over. Op vier banden hadden we vandaag waarschijnlijk wel gewonnen, maar dit was gewoon niet het geval. Bij de laatste herstart opteerde men bij Penske voor twee rechterbanden. Duidelijk de verkeerde keuze dus.

Christopher Bell: "Op het internet hoor je vaak dat die Cup jongens niet in de Xfinity-series thuishoren maar je mag toch al dankbaar zijn dat ze hier rijden, dat je tegen ze kunt racen of zelfs kunt verslaan. Van mij mogen ze komen, kan ik straks de besten in NASCAR verslaan.

Als je met een auto van Joe Gibbs Racing rijdt, wordt er van je verwacht dat je wint en ligt er druk op je. Gelukkig heb ik voorlopig weten te presteren. Ik ben nog maar net begonnen." Overigens won Bell in 2017 de NASCAR Truck series titel.

Bell voegde een nieuw overwinningsritueel aan de NASCAR tradities toe. Hij gaf de finishvlag aan een jonge fan op de tribunes. "Voor hem betekent het meer dan voor mij. Ik heb al genoeg allerlei bekers gewonnen."

Bell won het eerste wedstrijdsegment en Brad Keselowski het tweede. "Voor mijn aanwezigheid heeft JGR Racing wedstrijden gewonnen en na mij gaan ze dit ook weer doen, maar ik wil met ze winnen!" De rijhoogte van de auto's van Ryan Preece en John Hunter Nemecheck werd na afloop niet conform bevonden. Eventuele sancties worden a.s. dinsdag bekend gemaakt.

Bell wedstrijd
Tweede achtereenvolgende overwinning voor Christopher Bell binnen één week.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Brad Keselowski Ford 200 ronden
3. Ryan Preece Toyota 200 ronden
4. John Hunter Nemecheck Chevrolet 200 ronden
5. Matt Tifft Chevrolet 200 ronden
6. Brandon Jones Toyota 200 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
8. Ellott Sadler Chevrolet 200 ronden
9. Cole Custer Ford 200 ronden
10. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet