TCR Series

WTCR: Drie verschillende winnaars op Slovakia Ring. Titelstrijd heel spannend

tarquini-podium

Na de drie races op de Slovakia Ring is de strijd voor de titel ongekend spannend. De ervaren oudere rijders hebben nog niets te vrezen van de aankomende jeugd. Oudgedienden Gabriele Tarquini met 202 punten, staat drie punten voor op alweer zo'n ervaren rijder Yvan Muller. De eerste race werd een prooi voor Pepe Oriola met de Cupra TCR die naar zijn eerste zege dit seizoen reed. Na de tweede race was er een overwinning voor Tarquini, die na afloop zo blij was als een kind. In de laatste race op zondag was het de oude baas Tarquini, die zich misdroeg en een kettingbotsing veroorzaakte waarbij meerdere rijders werden uitgeschakeld. Michelisz behaalde in deze chaotische race zijn eerste winst. Tom Coronel wist in de eerste en derde race race weer de nodige punten bij te schrijven.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: WTCR

oriola-race1


WTCR Race 1
Pepe Oriola reed naar zijn eerste zege van dit seizoen met zijn Cupra TCR in de eerste WTCR-race op de Slovakia Ring. De Campos-coureur profiteerde van een slechte start van poleposition man Gabriele Tarquini en passeerde in de tweede ronde zowel Aurélien Comte als Jean-Karl Vernay. Daarna reed hij beheerst naar de zege, ondanks een safetycarperiode halverwege de wedstrijd. Ook Jean-Karl Vernay passeerde Comte, terwijl Tarquini een plaats terugpakte en naar de derde podiumplaats reed. Comte kon met moeite zijn vierde plaats verdedigen tegen een opdringende Fabrizio Giovanardi, die in zijn Alfa Romeo Giulietta TCR voor zijn Team Mulsanne de eerste punten binnen haalde op plaats vijf.
De Honda Civic Type R TCR wagens van ALL-INKL.COM Münnich Motorsport rijder Yann Ehrlacher en Boutsen Ginion Racing's Tom Coronel werden respectievelijk zesde en zevende, gevolgd door Audi -rijder Denis Dupont, die zijn eerste punten binnen haalde en Aurélien Panis. Nathanaël Berthon maakte de top tien compleet.
  podium-race1

Uitslag Race 1start-race-2

WTCR Race 2

Na wat mindere prestaties in de afgelopen wedstrijden is Gabriele Tarquini weer helemaal terug met zijn Hyundai i30 N TCR. De Italiaan won op de Slovakia Ring zijn vierde wedstrijd dit seizoen en heeft zich weer bovenaan gemeld in de algemene puntenstand. Tarquini moest alleen in de eerste twee bochten zij aan zij strijden met poleman Norbert Nagy, om uiteindelijk de koppositie niet meer kwijt te raken. Zijn enige zorg was een waterlek opgelopen op de grid, maar alles bleef heel. Zengő Motorsport coureur Nagy reed met zijn Cupra TCR naar zijn beste TCR-resultaat na een fraaie verdedigende race en wist de ervaren Yvan Muller, gekomen van de zevende plaats, achter zich te houden. De winnaar van de eerste race Pepe Oriola continueerde zijn tot nu toe sterke weekend en reed naar een vierde plaats, gevolgd door de Boutsen Ginion Racing coureur Benjamin Lessennes en John Filippi. Veel pech voor Tom Coronel, die niet aan racen toekwam, omdat zijn Boutsen Ginion Racing Honda met versnellingsbakproblemen van de startgrid werd geduwd.

  tarquini-blij

Uitslag Race 2


michelisz-race3

WTCR Race 3

Norbert Michelisz is weer helemaal terug na zijn eerste overwinning in de WTCR na een hectische derde race op de Slovakia Ring. De Hongaar werd de elfde verschillende winnaar dit seizoen, nadat de BRC Racing Driver, vanaf een polepositie onbedreigd naar de winst reed. Tweede werd Aurélien Comte, nadat Yvan Muller de strijd moest opgeven vanwege een los geraakt wiel. De strijd om de derde plaats was tot aan de fotofinish adembenemend. De van de 18de plaats gekomen Ted Björk kwam slechts 0.002 seconde tekort op de Audi Sport Team Comtoyou rijder Frédéric Vervisch, die zijn podiumplaats met alle middelen moest verdedigen en daarin uiteindelijk slaagde met minimaal verschil.
 

Het was heftige race met vele incidenten. De koploper in de rijderstrijd Gabriele Tarquini kwam na de start in contact met Boutsen Ginion Racing's Benjamin Lessennes en dit zorgde voor een kettingreactie van spinnende en botsende wagens. Niet alleen de twee botsende kemphanen moesten opgeven maar namen ook Esteban Guerrieri en John Filippi mee in hun opgave. De wagens die deze eerste crash moesten ontwijken kwamen de baan weer op en zorgden gelijk voor een tweede ongeluk, waarin weer meerdere wagens waren betrokken. Mehdi Bennani, Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay, Nathanaël Berthon en Norbert Nagy moesten de pits opzoeken met de nodige schades.

Na de race werd boosdoener Tarquini door de wedstrijdleiding bestraft met vijf plaatsen grid straf voor de volgende wedstrijd in de WTCR Race van China op Ningbo in September.

  michelisz-podium

Uitslag Race 3


Stand:
1. Gabriele Tarquini 202
2. Yvan Muller 199
3. Norbert Michelisz 176
4. Yann Ehrlacher 171
5.Jean-Karl Vernay 166
6. Thed Blörk 164
7. Pepe Oriola 154
8. Esteban Guerrieri 134
9. Rob Huff 130
10. Aurélien Comte 109
19. Tom Coronel 28

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 16 juli 2018 17:15

    Ik ben benieuwd hoe Tom er zelf tegenaan kijkt. In 2016 won hij nog 2 WTCC races, nu vecht hij om punten te scoren.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet