NASCAR

NASCAR: Vierde seizoensoverwinning voor Martin Truex Jr. in Kentucky

Regerend kampioen Martin Truex Jr. behaalde met een dominant optreden in Kentucky zijn vierde seizoensoverwinning. Ook schreef Truex Jr. beide wedstrijdsegementen op zijn naam. Het was overigens wel zin sterkste optreden dit seizoen.

Martin Truex Jr
Martin Truex Jr. neemt direct de leiding in Kentucky.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Vierde seizoensoverwinning voor Martin Truex Jr. in Kentucky
De concurrentie had geen antwoord op het sterke optreden van Martin Truex Jr. in Kentucky. Met een dominant optreden bepaalde de Furniture Row-coureur de wedstrijd. Het wedstrijdincident deed zich voor toen Alex Bowman in de 109e ronde vanwege een klapband de muur toucheerde. De volgende neutralisatie deed zich ongeveer 100 ronden later voor toen J.J. Yeley zijn motor opblies. Juist in de 200e ronde had Truex Jr.de leiding van Brad Keselowski overgenomen, omdat diens auto behoorlijk "loose" was.

Na de herstart voor het laatste segment nam Keselowski wederom kortstondig de leiding. Truex Jr. viel even terug achter Kyle Larson. De Ganassi-rijder moest vanwege een verandering in de afstelling eerder naar binnen waardoor Truex Jr. weer terug aan de leiding kwam.

Van de 267 ronden reed Truex Jr. 174 ronden aan de leiding. De Top 3 toppers Kyle Busch, Kevin Harvick en Martin Truex Jr. verdelen dit seizoen in 19 races de buit met 14 overwinnngen totaal.

Gevechten middenveld Mooie gevechten in het middenveld.

Voor Truex Jr. was het zijn tweede achtereenvolgende overwinning op de Kentucky Speedway. In 2017 won hij op een identieke wijze. Achter Martin Truex Jr. eindigden de Fords van Ryan Blaney en Brad Keselowski. Blaney: "Elke keer als wij verslagen worden moeten wij toch naar de positieve kanten kijken. Wij zijn een stuk beter geworden, maar het is zeker niet genoeg.

Brad Keselowski staat vijfde in de tussenstand van het kampioenschap maar wist dit jaar nog geen Cup-overwinning te behalen. Keselowski: "Er is licht aan het eind van de tunnel. Nu is het een kwestie om de aansluiting te vinden."

Pitstop Harvick
Snelle stop voor Kevin Harvick.

Truex Jr. was zo dominant dat hij eigenlijk al na 20 rondjes de eerste achterblijvers begon te dubbelen. Het enige dat Truex Jr. had was na afloop toen hij uit zijn auto stopte en deze als een "spookrijder" begon te rollen omdat hij nog in zijn versnelling stond." Iets wat het NASCAR publiek nog niet eerder gezien had.

Uitslag
1. Martin Truex Jr. Toyota 267 ronden
2. Ryan Blaney Ford 267 ronden
3. Brad Keselowski Ford 267 ronden
4. Kyle Busch Toyota 267 ronden
5. Kevin Harvick Ford 267 ronden
6. Kurt Busch Ford 267 ronden
7. Erik Jones Toyota 267 ronden
8. Aric Almirola Ford 267 ronden
9. Kyle Larson Chevrolet 267 ronden
10. Joey Logano Ford 267 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet