NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint dramatische Xfinity Coca Cola Firecracker 250 Daytona

Kyle Larson behaalde op Daytona zijn derde Xfinity-overwinning dit seizoen. Larson kreeg de overwinning toegewezen nadat Justin Haley reglementair niet de onderste lijnen nam. Haley ging als eerste over de streep maar werd naar de 18e plek teruggezet. Austin Cindric crashte dramatisch.

Daytona klassieke gevechten
De klassieke restrictor plate gevechten op Daytona.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Larson wint dramatische Xfinity Coca Cola Firecracker 250 Daytona
Larson realiseerde zich niet direct dat hij de wedstrijd op zijn naam geschreven had maar vroeg in de uitloopronde via de boordradio of Haley wel de juiste lijnen genomen had, nadat hij de herhaling op het videoscherm had waargenomen. De NASCAR-organisatie bevestigde dat zij de situatie bestudeerden. Overigens werd de wedstrijd met 5 ronden verlengd.

Elliott Sadler eindigde voor de tweede maal als tweede op Daytona. Eerder deed hij dit al in februari. Sadler was zwaar teleurgesteld omdat zijn positie binnen het JRM voor 2018 vanwege sponsoring problemen nog niet geheel duidelijk is. "Ik weet niet hoeveel restrictor plate races ik nog te gaan heb" aldus een teleurgestelde Sadler."
Een zware crash van Austin Cindric in de 82e ronde elimineerde Matt Tifft en Tyler Reddick. De auto's van Cole Custer en Daniel Hemric liepen hierbij de nodigde schade op.Na contact met Tyler Reddick sloeg zijn Roush Ford Mustang meerdere malen over de kop. Austin Cindric: " Pech en we hadden een goede wedstrijd. Er zijn vele dingen waarover ik nu kan klagen maar ik ben dankbaar dat Roush en NASCAR zoveel voor de veiligheid gedaan hebben waarvan we nu de vruchten plukken. Het was de zwaarste crash die ik ooit gehad heb. Pech die ik maar op Daytona blijf houden. " JGR polesitter Ryan Preece viel met mechanische problemen uit. Waarschijnlijk waren er wat brokstukken onder zijn auto terecht gekomen waardoor de motor begon te overhitten. (later meer)

Kyle Larson
Derde Xfinity-zege voor Kyle Larson dit seizoen.

Uitslag
1 . (7) Kyle Larson(i), Chevrolet, 105 ronden
2. (5) Elliott Sadler, Chevrolet, 105.
3. (6) Christopher Bell #, Toyota, 105.
4. (2) Ryan Blaney(i), Ford, 105.
5. (38) Kaz Grala #, Ford, 105.
6. (14) Shane Lee, Chevrolet, 105.
7. (36) Timmy Hill, Toyota, 105.
8. (4) Daniel Hemric, Chevrolet, 105.
9. (9) Justin Allgaier, Chevrolet, 105.
10. (16) Ross Chastain, Chevrolet, 105.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet