Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Watkins Glen

IMG 4513
Watkins Glen, een circuit met historie

Afgelopen weekeinde vond op het het circuit Watkins Glen International de zes-uursrace van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship plaats. De autosporthistorie van het verder nogal slaperige stadje in Upstate New York gaat terug tot 1948, toen er voor het eerst een race op een stratencircuit gehouden werd. Later volgde een permanente baan in diverse variaties, waar zelfs tot en met 1980 de Formule 1 zeer geregeld te gast was. Voor uw redacteur was het een nieuw circuit op de lijst, nummer 99, met de historische 'road course' als een passende nummer 100. En het was een reis die weer genoeg indrukken opleverde voor een uitgebreide 'Groeten uit'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4475

De reis werd gemaakt met een klein gezelschap van Duitse collega's op uitnodiging van Porsche. We vlogen naar Newark, waar een viertal Porsches klaarstonden om de rit van een uur of vier naar Watkins Glen te maken.

IMG 4593

'Middle of nowhere' is nog vriendelijk uitgedrukt voor het circuit, in de binnenlanden van Upstate New York. En daar kom je dan (op nog geen vijf mijl van het circuit!) waarschuwingen voor langzaam verkeer tegen.

IMG 4507


Maar opeens doemen in de verte toch tribunes op.

IMG 4509

Een klein gebouwtje diende voor het afhalen van de kaarten.

IMG 4517


In de paddock stonden de diverse sportwagens van de met IMSA geasociaeerde merken voor de 'hot laps', de ronden met passagiers, in slagorde opgesteld.

IMG 4665


Een media centre met aanbouw van druiven ervoor hadden we ook nog niet eerder, maar het circuit ligt middenin een groot wijnbouwgebied.

IMG 4534


Ter gelegenheid van Independence Day, 4 juli, haden de meeste teams hun raceauto's voorzien van een typisch Amerikaanse uitmonstering, zoals deze Ferrari...

IMG 4657


...de Riley-Mercedes van Jeroen Bleekemolen...

IMG 4542


...en deze BMW.

IMG 4536


Porsche koos voor de 'stars and stripes' op de achtervleugel.

IMG 4537


IMG 4538

En IMSA eerde de rijders die in Le Mans succesvol waren, met een speciale sticker. 'Winner' bij Laurens Vanthoor, 'Podium' bij Jeroen Bleekemolen.

IMG 4543

En ook deze bezoeker op een fiets stak een Amerikaans vlaggetje in zijn rugzak.

IMG 4578

Ook de 'food truck' was geheel in stijl.

IMG 4566


Blijft indrukwekkend: Amerikaanse trucks met racetrailers.

IMG 4828

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet