NASCAR

NASCAR: Kyle Busch en Kyle Larson zorgen voor zinderend slot op Chicagoland

Kyle Busch(JGR Toyota) en Kyle Larson(Ganassi Racing) zorgden in de laatste slotronden van de Cup-race op Chicagoland voor een zinderend slot. In de laatste kilometers maakten de beide kemphanen driemaal contact met elkaar. Kyle Busch kwam als winnaar uit de bus. Na afloop vielen er geen harde woorden tussen beide partijen. "Ik neem hem gewoon niets kwalijk. Gewoon keihard racen" aldus Larson.

2018 Gehavende winnaar
Kyle Busch wint met een klapband en een gehavende Toyota. Een burnout was niet meer mogelijk maar wat een duel!

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/ Toyota Racing USA

Kyle Busch en Kyle Larson zorgen voor zinderend slot op Chicagoland
In de Xfinity-wedstrijd eindigde Larson als eerste. Vandaag moest hij na een snoeihard gevecht met Kyle Busch met een tweede plek genoegen nemen. Gedurende de laatste kilometers hadden de beide kemphanen driemaal contact met elkaar. Larson nam kortstondig de leiding nadat hij Busch even aangetikt had. Busch kwam echter terug en gaf Larson een zetje waardoor die dwars ging maar toch op de baan wist te blijven en zelfs Kevin Harvick nog achter zich wist te houden.

Geen harde woorden tussen betrokken partijen. Kyle Busch: "Als je niet van dit soort racen houdt, dan moet er ook maar niet naar kijken. Als je tegen elkaar beukt, tja dan wordt het een fair spelletje. Mooi dat we hier weer terug zijn in Victory Lane."De JGR Toyota had aan de rechterzijde de nodige averij en een klapband opgelopen. Voor Busch betekende het zijn vijfde seizoensoverwinning. Kyle Larson eindigde op 1,8 secs. als tweede.

Kyle Larson Gewoon keihard racen en je verlies accepteren en dan nog zeggen dat je van het duel met je tegenstander genoten hebt. Respect voor Kyle Larson.

Kyle Larson: "Ik kreeg de kans om voor hem wat te glijden maar dat opende voor hem de deur om in Turn 3 'wraak' te nemen. Ik geloof dat we voor de fans voor een fantastische show gezorgd hebben. Ik kwam te kort , maar dit moet wel één van de beste NASCAR finishes ooit geweest zijn. Ik heb er van genoten." Hoewel de gemoederen na dit soort finishes in NASCAR weleens hoog op kunnen lopen was daar in dit geval absoluut geen sprake van. Beide coureurs vlogen elkaar in de armen omdat ze zo van hun duel genoten hadden!

Busch beschikte bepaald niet over de beste auto want in beide wedstrijdsegmenten reed hij nog niet eens in de punten. Het eerste wedstrijdsegment leverde de allereerste overwinning voor Aric Almirola op dit seizoen. Kyle Larson eindigde als tweede gevolgd door Martin Truex Jr., Kevin Harvick, Brad Keselowski, Ryan Blaney, Joey Logano, Chase Elliott en Erik Jones.


Busch Harvick
Busch en Harvick in de openingsfase.

Het tweede wedstrijdsegment leverde een overwinning op voor Kevin Harvick die met zijn SHR teamgenoot Kurt Busch een fraai duel uitvocht, waarbij contact eveneens niet geschuwd werd. Harvick won met een voorsprong van 0.16 secs. Harvick vestigde tevens een record. Hij reed dit seizoen al 1000 ronden aan de leiding. Voor segment 1 winnaar Aric Almirola eindigde de wedstrijd in een teleurstelling. In de 141e ronde moest hij met een loszittend wiel naar binnen en viel naar de staart van het veld terug.

Hoewel de wedstrijd voor Clint Bowyer dramatisch begon wist hij toch als vijfde te eindigen. In de beginfase werd Bowyer betrapt op te snel rijden in de pitlane en tijdens het ondergaan van zijn "drive-through" ging Bowyer nogmaals een keer te hard. Op dat moment was hij zelfs leider in de wedstrijd en viel met twee ronden achterstand naar de 30e plek terug. In het tweede wedstrijdsegment had Bowyer alweer aansluiting bij de kopgroep gevonden. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde. Behalve twee segment neutralisaties, een spin van Denny Hamlin in de 177e ronde en contact van Corey Lajoie met de muur telde de wedstrijd slechts vijf korte onderbrekingen.Volgens verliezer Kyle Larson één van de beste finishes in NASCAR. Sportiever kon de Overton's 400 op Chicagoland niet afgesloten worden.

Busch gehavend
Burnout van Kyle Busch.


Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 267 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 267 ronden
3. Kevin Harvick Ford 267 ronden
4. Martin Truex Jr. Toyota 267 ronden
5. Clint Bowyer Ford 267 ronden
6. Erik Jones Toyota 267 ronden
7. Denny Hamlin Toyota 267 ronden
8. Joey Logano Ford 267 ronden
9. Brad Keselowski Ford 267 ronden
10. Alex Bowman Chevrolet 267 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet