NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint Xfinity Chicagoland vanaf laatste startplek

Kyle Larson heeft vanaf de laatste startplek de Xfinity-wedstrijd op Chicagoland op zijn naam geschreven. Vanwege het gebruik van ee niet toegestane band werd Larson naar de laatste startplek verbannen. Voor Larson betekende het overigens zijn tweede overwinning in drie starts dit seizoen. Eerder dit jaar won Kyle in Las Vegas. De Fords van Kevin Harvick en Cole Custer eindigden resp. als tweede en derde.

Larson winnaar
Kyle Larson op een bloedheet Chicagoland op weg naar zijn tweede seizoensoverwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kyle Larson wint Xfinity Chicagoland van laatste startplek
Op een bloedheet Chicagoland behaalde Kyle Larson zijn tweede seizoensoverwinning. Ruim zestig ronden voor het einde ging Larson definitief aan Kevin Harvick voorbij. JGR-coureur Brandon Jones had op dat moment de leiding in handen en de neutralisatie waar hij op hoopte kwam echter nooit, waardoor Jones alsnog naar binnen moest en naar de elfde plek terugviel.

Tyler Reddick Tyler Reddick profiteerde niet van zijn gunstige uitgangspositie.

Gedurende de trainingen kampte Larson met de nodige problemen en et team moest voor de zaterdag behoorlijk wat veranderingen aanbrengen. Na 70 ronden nam Larson voor de eerste maal de leiding in de wedstrijd. Doordat Larson naar de laatste startplek werd verbannen kon Tyler Reddick de leiding nemen en zelfs het eerste wedstrijdsegment op zijn naam schrijven. Reddick kon echter niet lang van zijn gunstige uitgangspositie profiteren. Een langzame pitstop en te snel rijden in de pitlane reduceerden zijn kansen. In de 99e ronde was Reddick bij "The Big One" op Chicagoland betrokken en werd uitgeschakeld evenals Ryan Reed en Jeb Burton.

Larson wist echter het tweede wedstrijdsegment op zijn naam te schrijven, Kevin Harvick eindigde als tweede gevolgd door Cole Custer die eveneens een slechte pitstop maakte. Hij schoot zijn crew voorbij.....

35 ronden voor het einde maakten vrijwel alle teams hun laatste stop en ook JGR-coureur Christopher Bell verknalde zijn kansen door vanwege te snel rijden in de pitlane en kreeg daarvoor een "drive-through" opgelegd.

Pitlane drukte
Drukte in de pitlane. Vooraan rechts Kevin Harvick.

Larson droeg de overwinning op aan Sprintcar-coureur Jason Jordan die afgelopen week aan zijn verwondingen bezweek die hij tijdens hij een wedstrijd op Beaver Dam Raceway in Wisconsin had opgelopen. Voor Larson is de liefde voor de Sprint Cars groter dan het beroepsrisico dat dit soort wedstrijden met zich meebrengt. Larson is zelf ook een fervent deelnemer aan Sprintcar wedstrijden.Voor de Cup-wedstrijd op Chicagoland wordt vandaag overigens regen verwacht.

Kyle Larson Chicaogland
Winnaar Kyle Larson.

Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
2. Kevin Harvick Ford 200 ronden
3. Cole Custer Ford 200 ronden
4. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
5. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
8. Paul Menard Ford 200 ronden
9. Chase Briscoe Ford 200 ronden
10. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet