IndyCar

Indycar: Josef Newgarden oppermachtig op Road America

Penske-coureur Josef Newgarden behaalde op Road America zijn tiende Indycar-overwinning. Voor Newgarden betekende het ook eigenlijk een beetje een thuiszege. Voor teamgenoot Will Power,die eveneens vanaf de eerste startrij vertrok werd het een teleurstellende dag. Achter Newgarden eindigden Ryan Hunter Reay en Scott Dixon resp. als tweede en derde.

Newgarden 2
Newgarden nam direct de leiding en stond die eigenlijk niet meer af.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Josef Newgarden oppermachtig op Road America
Van de 55 ronden tellende wedstrijd reed Newgarden er 53 op kop. In zijn laatste 27 starts behaalde Josef voor het team van Roger Penske 10 overwinningen. Alleen Road America ontbrak nog op de CV. Een interessant gegeven is dat Team Penske de laatste tienmaal op dit soort circuits achtmaal scoorde. En sinds 2014 kenden de wedstrijden op deze banen zelfs geen neutralisaties.

Voor Will Power werd het een dramatische dag. Door een elektrisch probleem moest de 2018 Indy 500 winnaar al bij de start opgeven en zakte in de tussenstand van het kampioenschap terug naar de vijfde plek. Overigens was Power de enige uitvaller op Road America ofwel Elkhart Lake.

Ryan Hunter Reay eindigde voor het team van Andretti Autosport als tweede en behaalde zijn vijfde achtereenvolgende top 5 resultaat. In de tussenstand van het kampioenschap staat RHR nu samen met teamgenoot Alexander Rossi op een gedeelde tweede plek.

2018 RHR 2 RHR eindigde voor Andretti Autosport als tweede.

Voor Alexander Rossi werd het eveneens een teleurstellende dag. Door problemen met de stuurinrichting moest Rossi in de 39e ronde naar binnen. Hoewel Rossi nog wel in dezelfde ronde als winnaar Newgarden wist te blijven, viel hij naar de zestiende plek terug. Wel leverde Rossi voor zijn malheur nog een prachtig duel met Takuma Sato.

Scott Dixon behaalde in de Ganassi Dallara Honda de derde plek en behaalde zijn 101e podiumresultaat en 148e Top 5 Finish in de Indycar-series. Vanaf een negende plek wist Dixon zich snel naar de zesde plek op te werken en na de tweede pitstopwindow bevond de Nieuw Zeelander zich al op de derde plek. Achter Dixon volgden Takuma Sato en Robert Wickens die andermaal een goede voorstelling leverde.

Overigens was Newgarden de enige Chevrolet-aangedreven coureur die tegen de Honda-motoren weerstand wist te bieden. Achter hem eindigden vijf auto's met een Honda krachtbron.De volgende wedstrijd vindt over 14 dagen in Iowa plaats.

Josef Newgarden 1
Josef Newgarden op weg naar zijn 10e Indycar-overwinning.

Uitslag
1. Josef Newgarden Dallara Chevrolet 56 ronden
2. Ryan Hunter Reay Dallara Honda 56 ronden
3. Scott Dixon Dallara Honda 56 ronden
4. Takuma Sato Dallara Honda 56 ronden
5. Robert Wickens Dallara Honda 56 ronden
6. Graham Rahal Dallara Honda 56 ronden
7. Simon Pagenaud Dallara Chevrolet 56 ronden
8. Spencer Pigot Dallara Chevrolet 56 ronden
9. Ed Jones Dallara Honda 56 ronden
10. James Hinchcliffe Dallara Honda 56 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet