Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Pole voor Josef Newgarden op Road America

Op Road America pakte Josef Newgarden de vijfde pole uit zijn carriere en de derde dit seizoen. In de Firestone Fast Six was Newgarden de snelste man. Tijdens de vrijdagtrainingen was de Penkse-coureur eveneens snel maar liet het in de laatste trainingen met een dertiende plek een beetje liggen. En met Will Power weer een volledige eerste Penske startrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Newgarden Pole Road America

Pole voor Newgarden op Road America.
Josef Newgarden: "Vrijdag beschikten we over voldoende snelheid en het was mooi om het vandaag zo af te ronden. Dit was de eerste doelstelling. Gedurende het weekend heb je eigenlijk twee races. De ene wedstrijd gaat om de pole en de tweede om de overwinning zelf. Kijken of we dit zo mooi kunnen afronden."

Teamgenoot Will Power kwalificeerde zich als tweede. Evenals alle anderen had Power toch wat moeite met de aerokit waarvan de downforce inmiddels wat verminderd is. Will Power: "Ik zat er dichtbij en als er een prijs is voor de eerste startrij dan ga ik die zeker krijgen. Telkens op de eerste startrij maar geen poles....."

Ryan Hunter Reay kwalificeerde zich als derde gevolgd door teamgenoot Alexander Rossi. Robert Wickens blijft andermaal verbazen en zat wederom dicht tegen een pole aan en kwalificeerde zich als vijfde met daarachter Sebastien Bourdais. Teleurstellende kwalificaties van Simon Pagenaud(14e), Marco Andretti(15e) en James Hinchcliffe(16e) en Tony Kanaan zelfs 18e.....

Kwalificatie Indycar
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet