VLN

VLN: Na drie jaar eindelijk weer Frikadelli zege op de Nordschleife

Drie jaar lang moest het team van Frikadelli Racing op een overwinning wachten. Om precies te zijn 1099 dagen voordat men met de combinatie Lance David Arnold en Felipe Fernandez Laser weer een overwinning op de team CV kon bijschrijven. Het team van Phoenix Racing eindigde met de combinatie Frank Stippler/ Vincent Kolb(Audi R8 LMS) op 34.506 seconden achterstand als tweede. De derde plek was weggelegd voor de winnende combinatie uit 2017 met Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach in de WTM Ferrari F488 GT3.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Arnold Laser R3
Prachtige dag voor Frikadelli Racing op de Nordschleife.

Na drie jaar eindelijk weer Frikadelli zege op de Nordschleife
Voor de eerste maal in de VLN geschiedenis stonden er twee Ferrari's op de eerste startrij. Nordschleife specialist Christian Menzel veroverde met een tijd van 7.58.060 de pole en was daarmee 1.458 seconden sneller dan teamcollega Jochen Krumbach. Teameigenaar Georg Weiss die gisteren zijn 59e verjaardag vierde: " Wij hadden absoluut niet op dit trainingsdroomresultaat gerekend. Zeker omdat het in het begin moeilijk was om een snelle tijd neer te zetten. Jochen Krumbrach met een brede grijns: " Ik weet ook precies waar ik het heb laten liggen en daar kan ik eigenlijk best mee leven. In de race heb ik hem dan ook weer snel ingehaald." De combinatie Weiss/Menzel kon niet van hun goede uitgangspositie profiteren. In de wedstrijd kregen zij met technische problemen en verloren maar liefst vijf ronden.

Voor de winnende combinatie was het geen gemakkelijke overwinning. Hun auto verscheen pas op het allerlaatste moment in de startopstelling. Gedurende de kwalificaties was Fernandez Laser bij een crash betrokken en moest de Porsche 911 GT3 R in Breidscheid langzaam uit laten rollen.

"Daar begon het team zelfs al met de reparatie van de gehavende 911 GT3 R. De crew heeft werkelijk alles gegevenen het is aan hen te danken dat we hier gewonnen hebben. Op het einde betekende dit toch weer genoegdoening want vorig jaar had ik de beker al bijna in handen toen we een tegenslag te verwerken kregen." Lance David Arnold: "Ik heb mij direct in de auto op mijn gemak gevoeld. Daardoor waren wij in staat om snel tot de aanval over te gaan."

Ferrari Kwalificatie spektakel
Kwalificatiespektakel tussen de WTM Ferrari's.

De 23-jarige Vincent Kolb vierde zijn Phoenix debuut op de Nordschleife direct met een podiumklassering. "Ik ben dolgelukkig en daarop had ik absoluut niet gerekend" aldus Kolb die Nordschleife specialist Frank Stippler als mentor heeft. "Van hem kan ik nog veel leren. Wij hebben samen data vergeleken en geanalyseerd. Ik ben voorzichtig maar er gaat zeker nog meer komen."

Achter de Top 3 eindigde de Falken BMW M6 GT3 van de combinatie Alexandre Imperatori/Jens Klingmann als vierde gevolgd door de tweede Frikadelli Porsche van Klaus Abbelen/Sabine Schmitz/Alex Müller.Daarachter volgde de Walkenhorst BMW M6 GT3 van Jonathan Hirschi/Hunter Abbott/Jordan Tresson. De Gigaspeed Porsche van Steve Jans/Marek Böckmann/Christopher Gerhard eindigde als zevende. De best geklasseerde Mercedes was in handen van Patrick Assenheimer/Kenneth Heyer. Zij eindigden als achtste.

In de Cup2, Cup 5 en VT2 klasse is er hangende diverse technische onderzoeken nog geen uitslag. De 49. Adenauer Rundstrecken Tropy vindt op 7 juli a.s. plaats.


Winnaars Lance David Arnold en Felipe Fernandez Laser brachten Frikadelli terug op het podium.

Uitslag Top 10(Provisonal)
1. #31 Frikadelli Racing / Porsche 911 GT3 R / Laser, Arnold
2. #5 Phoenix Racing / Audi R8 LMS / Stippler, Kolb
3. #22 Wochenspiegel Team Monschau / Ferrari 488 GT3 / Weiss, Kainz, Krumbach
4. #3 Falken Motorsport / BMW M6 GT3 / Klingmann, Imperatori
5. #30 Frikadelli Racing / Porsche 911 GT3 R / Schmitz, Abbelen, Müller
6. #35 Walkenhorst Motorsport / BMW M6 GT3 / Hirschi, Abbott, Tresson
7. #2 GIGASPEED Team GetSpeed Performance / Porsche 911 GT3 R / Jans, Böckmann, Gerhard
8. #13 AutoArena Motorsport / Mercedes AMG GT3 / Assenheimer, Heyer
9. #36 Walkenhorst Motorsport / BMW M6 GT3 / Walkenhorst, Ziegler, Adams
10. #70 Uwe Alzen Automotive / Porsche 911 GT3 CUP MR / Hamprecht, Stursberg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet