NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Iowa

Vanwege Vaderdag kwam afgelopen weekend alleen de Xfinity-series op Iowa in actie. Justin Allgaier behaalde daar zijn tweede seizoenszege en Elliott Sadler zag zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap behoorlijk krimpen.


Allgaier race
Justin Allgaier op weg naar de overwinning in Iowa.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier wint Xfinity Iowa
Behalve de beide wedstrijdsegmenten schreef Justin Allgaier met zijn JR Motorsports Chevrolet ook de Xfinity-wedstrijd in Iowa op zijn naam. Een dominante voorstelling waarin Allgaier van de 250 ronden tellende wedstrijd er ruim 186 op kop reed.

Ondanks Allgaier's dominante voorstelling stond hij in de slotfase behoorlijk onder druk van Christopher's Bell JGR Toyota. Bell: " Wij zaten er erg dichtbij maar slaagden er gewoon niet in om hem te passeren. Noch aan de linker noch aan de rechterkant. Ik had het gevoel dat wij veel beter waren dan de No7. Maar het is dan ook bijzonder moeilijk om zo'n goede auto te passeren. Het verschil op de meet bedroeg slechts enkele tienden.

Austin Cindric Austin Cindric wist zijn pole niet te verzliveren.

Daniel Hemric eindigde als derde gevolgd door Cole Custer, Brandon Jones en debutant Riley Herbst.Austin Cindric behaalde in de Xfinity-series zijn eerste pole en reed in het eerste segment ruim 58 ronden op kop maar moest aan de oppermachtige Allgaier zijn positie afstaan. Cindric vormde daarna geen bedreiging meer en zou uiteindelijk als elfde eindigen. Cindric reed met de Ford Mustang waarmee Brad Keselowski, Ryan Blaney en Joey Logano eerder dit seizoen wedstrijden wonnen.Een klapband aan het einde van het eerste wedstrijdsegment kostte Elliott Sadler waardevolle kampioenschapspunten. Hij viel naar de 28e plek terug.

Achttien ronden voor het einde kwam de laatste neutralisatie. Maar omdat iedereen over voldoende brandstof en de juiste banden beschikte kon er voluit geracet worden. Allgaier nam voor de laatste maal de leiding en stond die niet meer af. In 2017 schreef Allgaier eveneens twee Xfinity-wedstrijden op zijn naam.


Justin Allgaier
Justin Allgaier was oppermachtig in zijn JR Motorsports Chevrolet.

Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
2. Christopher Bell Toyota 250 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 250 ronden
4. Cole Custer Ford 250 ronden
5. Brandon Jones Toyota 250 ronden
6. Riley Herbst Toyota 250 ronden
7. Ty Majeski Ford 250 ronden
8. Tyler Reddick Chevrolet 250 ronden
9. Matt Tifft Chevrolet 250 ronden
10. Justin Haley Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet