Formula E

Formule E: Groeten uit Zürich

Opening
Pitgebouw langs de kade van de Zürichsee

Over de historische betekenis van de Formule E-race van afgelopen weekeinde in Zürich is al veel gezegd en geschreven, en wie terugblikt kan niet anders dan concluderen dat het een enorm succes was. Goed, het kostte wat: in het geruchtencircuit doet een bedrag van 30 miljoen Euro de ronde dat hoofdsponsor Julius Bär ophoestte om de race te kunnen doorvoeren. Vooral de bouw van allerlei tijdelijke units, bruggen en andere infrastructuur was in Zwitserland van een heel ander niveau dan we tot nu toe bij andere Formule E-races zagen. Of het tot een herhaling van het evenement komt, staat nog niet vast, want weliswaar staat Zürich ook voor het seizoen 2018-2019 op de kalender van de Formule E, maar Zwitserland zou Zwitserland niet zijn als er niet ook een flinke politieke beweging gaande is om het project te stoppen. Of het zover komt, zal de tijd (en wellicht een referendum) uitwijzen, maar de eerste editie is in ieder geval een feit, en AUTOSPORT.NL was erbij. Er was ook genoeg materiaal voor een impressie achter de schermen.

Tekst: René de Boer (Twitter:@renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Audi (5)

IMG 3344

We kwamen vanwege de Kitzbüheler Alpenrallye vanuit Oostenrijk en reisden via Stuttgart vanwege het 70-jarig jubileum van Porsche naar Zürich. In Duitsland heb je geen Autobahnvignet nodig, maar in Oostenrijk en Zwitserland wel. En waar je in Oostenrijk een vignet voor tien dagen kunt kopen, moet je in Zwitserland gelijk een sticker voor een heel jaar aanschaffen, wat jammer is als je regelmatig in andere auto's rijdt. Maar goed, alles voor het goede doel.

IMG 3345

Uiteraard waren er vanwege de Formule E-race heel wat straten in het centrum van Zürich afgesloten, maar de taxichauffeur die ons op zaterdag naar het circuit bracht, had nog nooit van Formule E gehoord.

IMG 3347

Op zaterdag reden urenlang veegwagens heen en weer on het parcours een beetje schoon te maken.

IMG 3348

Tramrails, putdeksels en vele oneffenheden, de karakteristieken van het stratencircuit in Zürich.

IMG 3355

Baanposten op weg naar hun briefing.

IMG 3356

Geen autosportevenement zonder Nederlandse inbreng: Faber Audiovisuals uit het Friese St. Annaparochie leverde de grote beeldschermen.

IMG 3358

De traditionele persconferentie op de dag voor de race.

IMG 3361

Op zaterdag was het op de promenade langs de haven nog relatief rustig.

IMG 3363

Speciaal voor omwonenden was er een 'pit walk' georganiseerd.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet