NASCAR

NASCAR: Clint Bowyer wint ingekorte wedstrijd in Michigan

Nadat afgelopen zaterdag de Xfinity-wedstrijd vanwege regen ingekort moest worden, was de Cup-race op zondag een zelfde lot beschoren. Na uren vertraging kon er gestart worden maar na 133 ronden werd er definitief een einde gemaakt. Het team van Stewart Haas behaalde een drievoudige zege met Clint Bowyer als winnaar. Voor Bowyer betekende het zijn tweede seizoensoverwinning.

Harvick Bowyer
De teamgenoten Bowyer en Harvick in onderling duel verwikkeld.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Clint Bowyer wint ingekorte wedstrijd Michigan
Bij de allerlaatste pitstop besloot Boywer slechts twee banden te wisselen. Achteraf de juiste beslissing want het leverde hem zijn tweede seizoensoverwinning op. Kort daarna werd de wedstrijd definitief afgebroken. Na die laatste pitstop had Boywer de buitenste lijn en versloeg teamgenoot Kevin Harvick bij de herstart. Achter Bowyer eindigden zijn teamgenoten Kevin Harvick en Kurt Busch resp. als tweede en derde.

Vanwege technische onvolkomenheden aan de splitter werden de JGR Toyota's van Kyle Busch, Denny Hamlin en Erik Jones naar de achterste regionen terugverwezen. Alleen Busch slaagde er in de ingekorte wedstrijd in zich in de Top 10 te nestelen.

Kevin Harvick reed ruim 49 ronden aan de leiding en werd andermaal vanwege de weersomstandigheden van de overwinning beroofd. Voor Harvick betekende het overigens wel zijn 11e top 15 finish dit seizoen. Kevin Harvick: "Ik heb het allemaal meegemaakt. Als het geluk je verlaat, dan hoop je nog wel dat het bij het team blijft."

Drievoudig Michigan winnaar Kyle Larson mocht vanaf pole vertrekken maar de Ganassi-coureur slaagde er niet in om zijn goede uitgangspositie in een overwinning te verzilveren. In het tweede segment spinde Larson en viel naar de 28e plek terug. Het eerste wedstrijdsegment leverde een overwinning voor Ryan Blaney op. De Ford-coureur pakte overigens dit seizoen zijn vierde segment-overwinning. David Ragan en Darrell Wallace zorgden gedurende het tweede segment voor de tweede neutralisatie nadat zij elkaar geraakt hadden en comeback man Matt Kenseth vanwege een klapband kort daarna voor de derde. Het tweede wedstrijdsegment leverde een dubbeloverwinning voor de SHR auto's van Kevin Harvick en Clint Bowyer op. Na de herstart was het eigenlijk alleen nog wachten totdat de regen kwam. In de 133e ronde werd definitief afgebroken.


Clint Bowyer
Ondanks de regen toch nog een fraaie burnout van winnaar Clint Bowyer.

Uitslag
1. Clint Bowyer Ford 133 ronden
2. Kevin Harvick Ford 133 ronden
3. Kurt Busch Ford 133 ronden
4. Kyle Busch Toyota 133 ronden
5. Paul Menard Ford 133 ronden
6. Brad Keselowski Ford 133 ronden
7. Joey Logano Ford 133 ronden
8. Ryan Blaney Ford 133 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 133 ronden
10. Jamie McMurray Chevrolet 133 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet