Formula E

Formule E: Nieuws vanuit Zürich voorafgaand aan de start

180610 Formule E nieuws opening

- Voor Daniel Abt, winnaar van de meest recente wedstrijd in Berlijn, kwam er al goed nieuws voorafgaand aan de start in Zürich: Audi-teambaas Allan McNish bevestigde dat de Duitser ook in het komende seizoen voor het team Audi Sport Abt Schaeffler in actie komt. "Hij heeft onze verwachtingen overtroffen", aldus de Schot. Abt is uiteraard blij met zijn contractverlenging: "Na de race in Berlijn hebben we gesproken en we waren het snel eens", verklaarde hij in gesprek met AUTOSPORT.NL. "Echt extra druk voelde ik niet, maar natuurlijk is het wel een goed gevoel om te weten dat ik ook komend seizoen weer voor het team kan uitkomen.

- De Zwitserse televisiezender Mysports.ch, die vanaf de komende races op de Norisring ook de DTM live toont, zendt vandaag twaalf uur lang live uit vanaf de E-Prix in Zürich. Alle sessies worden getoond, met tussendoor uitgebreide reportages, interviews en analyses. De Zwitserse coureurs Simona de Silvestro, Neel Jani en Fabio Leimer, waarvan De Silverstro en Jani zelf Formule E-ervaring hebben, zijn actief als co-commentatoren.

- Natuurlijk is nagenoeg iedereen die in Zwitserland iets met autosport te maken heeft, aanwezig voor de als historisch beschouwde race in Zürich. Gisteren zagen we al oud-Porsche-sportchef Max Welti en Formule Renault-teambaas Andreas Jenzer. Vandaag ontmoetten we oud-F1-teambaas Peter Sauber en Audi-fabriekscoureur Marcel Fässler, die direct vanuit Zürich naar Le Mans reist, waar hij komende week actief is voor Corvette.

180610 FE Nieuws Porsche
Porsche-reclame langs het circuit. Let op de tramrails in het parcours...

- Porsche stapt zoals bekend pas in seizoen zes (2019-2020) als fabrieksteam in de serie, maar is toch al volop aanwezig. Zo is er langs het circuit reclame van Porsche te vinden en zagen we ter plekke onder anderen voormalig hoofd LMP1-management Carlo Wiggers en Porsche-Formule E-persdame Viktoria Wohlrapp. Ook Porsche-ambassadeur Mark Webber, die vanaf de jubileumfestiviteiten in het kader van het 70-jarig bestaan in Stuttgart kwam, is in Zürich, hij is er voor evenementsponsor Julius Bär. Ook vanuit Mercedes, dat in het komende seizoen al deelneemt via HWA en in het seizoen 2019-2020 als fabrieksteam komt, zijn er de nodige mensen aanwezig om alvast de Formule E te verkennen.

- Op de kalender voor het Formule E-seizoen 2018-2019, die de FIA na afloop van de World Council-zitting in Manilla afgelopen week publiceerde, staan nog twee niet benoemde locaties. Naar we begrepen is Santiago de Chili de voornaamste kandidaat voor het organiseren van de wedstrijd op 26 januari, terwijl de Chinese ronde naar alle waarschijnlijkheid in Sjanghai gehouden wordt.

- Natuurlijk heb je op een stratencircuit nooit zo ideale omstandigheden als op een permanente baan, maar in Zürich zijn de oneffenheden in het wegdek wel heel extreem. "Alleen in Parijs en Santiago is het vergelijkbaar", zei Jaguar-testrijder Ho Pin Tung, die ter plekke aanwezig is. Tramrails in het circuit is ook geen echt alledaags verschijnsel, hoewel die er in Santiago ook waren. En de klinkers als plaveisel in de pitstraat zorgden ook voor wat gefronste wenkbrauwen.

Tekst: René de Boer (vanuit Zürich, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet